09. 08. 2018 - 20:10
COURTOIS OTVORIO DUŠU I TOTALNO ODUŠEVIO MADRIDISTE: Navijači...
907
Shares
COURTOIS OTVORIO DUŠU I TOTALNO ODUŠEVIO MADRIDISTE: Navijači Chelseaja više ne žele da čuju za tog lika

ZANIMLJIVA IZJAVA

COURTOIS OTVORIO DUŠU I TOTALNO ODUŠEVIO MADRIDISTE: Navijači Chelseaja više ne žele da čuju za tog lika

Sport.ba
09. 08. 2018 - 20:10
0
Shares

Najbolji golman prethodno proteklog Mundijala, Thibaut Courtois zvanično je predstavljen u Madridu, a dolaskom u Real ostvario je svoje dječaćke snove. Mnogo je navijača Atletico Madrida i Chelseaja bilo razočarano time što je Courtois žarko želio da pređe u Real Madrid, a tek će ih biti nakon današnje promocije na "Santiago Bernabeu".

tiboooo

Courtois je tokom promocije poljubio grb Real Madrida, a prilikom obraćanja novinarima objasnio je i zašto je to uradio prvi put u karijeri. "Mislim da nikada do sada nisam ljubio klupski grb. Sada sam to uradio jer sam konačno došao gdje želim da budem. Želim da igram za ovaj klub mnogo godina i osvojim mnogo titula. Želio sam da dođem u najbolji klub na svijetu i da ponovo budem uz svoju djecu koja žive ovdje. Kada čujete da postoji interesovanje Real Madrida onda nema dileme oko toga gdje želite da odete", poručio je Belgijanac.

Belgijanac je sa Real Madridom potpisao šestogodišnji ugovor, a Chelsea je na ime obeštećenja dobio 35 miliona eura i Matea Kovačića na jednogodišnju pozajmicu.

tiboo

Thibaut će u Realu imati dobru konkurenciju u vidu Keylora Navasa i morat će da bude na visini zadatka ako misli da zadrži status prvog golmana kraljevskog kluba.

tibooo

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti