06. 08. 2018 - 16:04
SEPP BLATTER OTKRIO NAJČUVANIJU TAJNE FIFE I UEFE: Hitno...
907
Shares
SEPP BLATTER OTKRIO NAJČUVANIJU TAJNE FIFE I UEFE: Hitno cenzurisane njegove izjave, javnost u šoku!

NEVJEROVATNO

SEPP BLATTER OTKRIO NAJČUVANIJU TAJNE FIFE I UEFE: Hitno cenzurisane njegove izjave, javnost u šoku!

Sport.ba
06. 08. 2018 - 16:04
0
Shares

Joseph Sepp Blatter biši je predsjednik FIFA-e, koji je sa te funkcije smijenjen 2015. godine radu upletenosti u kriminal i korupciju te mu je tom prilikom izrečena šestomjesečna zabrana bavljenjem bilo čega što je povezano sa fudbalom. Medijske istupe posljednjih godina redovito je i vješto izbjegavao. Međutim, u nedavno izdanoj autobiografiji "Moja istina" otkrio je pozadinu i uzrok svoje smjene. Također, iznio je svoju verziju priče o kontroverznoj dodjeli Svjetskog prvenstva Kataru. Prilikom izbora, kako je istaknuo, politički pritisak - u kojem je prednjačio francuski lobi - bio je enorman.

blaterr

"Izvještaj Komisije, koja je obišla Katar, nije ni pročitan pred Izvršnim odborom Međunarodne nogometne organizacije. Svi su znali da je negativan, odnosno da ne ispunjava postavljene standarde. Svi članovi Izvršnog odbora odlučili su unaprijed pa ih zato nikakvi izvještaji nisu zanimali", otkrio je nekadašnji čelnik svjetske krovne nogometne organizacije. Katar je optužio za podmićivanje, a Francusku za ilegalne aktivnosti.

sepp

"Bio je to sudar stvarnosti i političkog pritiska. Da je pročitan i usvojen, Katar nikada ne bi bio domaćin. Međutim, Katar je svojim milijunskim ulaganjima u francuske zrakoplove i Paris Saint-Germain pridobio masu zagovornika. Čak je i tadašnji francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nagovarao svoje istaknute nogometne poznanike da glasaju za Katar. I Michel Platini imao je svoje prste u cijelom predizbornom i izbornom procesu", poručio je Joseph Blatter.

platini

Činjenica koja je rabijesnila ljubitelje fudbala širom svijeta je i to što će Svjetsko prvenstvo u Kataru biti održano od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

wc-katar

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti