06. 08. 2018 - 10:06
LEGENDE SE NE ZABORAVLJAJU: Bordo tim čestitao bivšim asovima...
907
Shares
LEGENDE SE NE ZABORAVLJAJU: Bordo tim čestitao bivšim asovima Sušiću i Baljiću osvajanje Superkupa Turske

VELIKI USPJEH

LEGENDE SE NE ZABORAVLJAJU: Bordo tim čestitao bivšim asovima Sušiću i Baljiću osvajanje Superkupa Turske

Sport.ba
06. 08. 2018 - 10:06
0
Shares

Veliku pobjedu ostvario je Akhisar Safeta Sušića koji je nakon penala slavio protiv Galatasaraya i osvojio turski Superkup! U regularnom dijelu bilo je 1:1, a presudio je promašeni penal Gomisa. Tako je bivši bh. selektor došao do prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

Akhisar je poveo već u 5. minuti susreta duela koji je odigran u Konyi. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Galate Seleznev je uz dozu sreće savladao Musleru. Ipak, Galatasaray je stigao do izjednačenja u 79. minuti kada se Derdiyok dobro snašao nakon asistencije Nagatoma i pogodio za 1:1.

Nakon 90 minuta susret je otišao u produžetke, a nakon što nije bilo pobjednika i nakon dodatnih 30 minuta pristupilo se izvođenju penala. Vural, Larsson, Bayram, Lopes i Seleznev su pogodili za Akhisar, a za Galatu Inan, Derdiyok, Feghouli i Rodrigues, dok je peti penal golman Ozturk odbranio Gomisu.

Papetu stižu čestitke sa svih strana, a sigurno da je jedna od najdražih stigla s Koševa. Naime, najboljem bh. fudbaleru u historiji veliki uspjeh čestitao je i njegov bivši klub FK Sarajevo putem svoje zvanične Facebook stranice, baš kao i Sušićevom pomoćniku Elviru Baljiću, koji je također svojevremeno nosio bordo dres.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti