06. 08. 2018 - 09:32
DONNA PROPUSTILA VELIKU PRILIKU! Sjajna Hrvatica bila na dva...
907
Shares
DONNA PROPUSTILA VELIKU PRILIKU! Sjajna Hrvatica bila na dva poena od osvajanja Washingtona, ali...

KUZNJECOVA IPAK PREOKRENULA

DONNA PROPUSTILA VELIKU PRILIKU! Sjajna Hrvatica bila na dva poena od osvajanja Washingtona, ali...

Sport.ba
06. 08. 2018 - 09:32
0
Shares

Ruskinja Svetlana Kuznjecova pobjednica je WTA turnira u Washingtonu, ona je u finalu nadigrala hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić sa 4-6, 7-6(7), 6-2.

Šteta, jer imala je hrvatska teniserka sve u svojim rukama. Osvojila je prvi set, u tie breaku drugog bila na dva poena do osvajanja meča, ali uporna Ruskinja odigrala je najbolje najvažnije poene i na kraju preokrenula finale.

Dona je sjajno otvorila susret. Oduzela je servis Kuznjecovoj odmah početkom meča i sačuvala prednost do kraja prve dionice. U drugom setu Ruskinja je zaigrala bolje, a obje teniserke uspjele su sačuvati servis do tie-breaka.

I tu je sve bilo izjednačeno. Doduše, Kuznjecova je napravila mini-break, imala 4:2, ali Donna se ratničkom igrom ponovno vratila, izborila 6:6, i onda pokleknula kod rezultata 7:7. Presudio je jedan poen, i usmjerio meč na stranu 33-godišnje Ruskinje, 87. teniserke svijeta.

Gubitak dramatičnog tie-breaka ostavio je traga na Donni, Kuznjecova je odmah na početku trećeg seta oduzela servis našoj Osječalnki, potom napravila i drugi i otišla do konačnih 6:2 u trećem setu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti