01. 08. 2018 - 10:24
OVO SE RIJETKO VIĐA U TENISU: Francuski teniser divljao na...
907
Shares
OVO SE RIJETKO VIĐA U TENISU: Francuski teniser divljao na terenu, razbijao sve oko sebe, protivnik ga pokušavao smiriti

NEPRIMJERENO PONAŠANJE

OVO SE RIJETKO VIĐA U TENISU: Francuski teniser divljao na terenu, razbijao sve oko sebe, protivnik ga pokušavao smiriti

Sport.ba
01. 08. 2018 - 10:24
0
Shares

Ovih dana na ATP turu održavaju se turniri na betonu u sklopu američke turneje kao pripreme za US open. Na turniru u Washingtonu dogodila se zaista rijetka, ali i neprimjerena situacija. Francuski teniser Benoit Paire gubio je, igrao loše, a onda je uslijedio pravi triler na terenu. Nakon izgubljenog jedno poena počeo je razbijati rekete, zatim klubu na kojoj igrači sjede, bacao je flaše i sve ostalo.

paire

Francuski teniser nije prikazao dobru igru, niti bilo kakvo poštovanje prema "bijelom sportu" prilikom poraza 6:3, 3:6, 6:2 od Baghdatisa. Nakon jednog izgubljenog poena Paire je sjeo na teren i počeo da lupa reketom, prvo u lopticu, a potom o tlo, prilikom čega je u potpunosti uništio ram. Međutim, on se tu nije zaustavio. Kada je otišao na klupu da zamijeni opremu, bacio je ono što je ostalo od reketa, a potom je polomio i rezervni, koji je uzeo iz torbe. Baghdatis, koji je i sam poznat po uništavanju opreme, je prišao 55. igraču svijeta u namjeri da ga smiri, međutim, to nije pomoglo.

pairee

Francuz je dva iskrivljena reketa bacio na sredinu terena i ostavio redarima da ih pokupe. Zatim je nogom lupio u klupu, koja je nekako ostala čitava. Publika je zviždukom ispratila ovakve poteze, a Kipranin je rutinski počeo da privodi meč kraju u svoju korist. Nakon posljednjeg poena, u kome zapravo nije ni htio da udari lopticu, Paire je razbio i treći reket, što je publika ponovo izviždala. Zaista neprimjereno ponašanje francuskog tenisera, a pogledajte kako je to sve izgledalo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti