29. 07. 2018 - 12:46
Mourinho ljut na upravu: "Dao sam im listu pojačanja, nije...
907
Shares
Mourinho ljut na upravu:

PORTUGALSKI STRUČNJAK

Mourinho ljut na upravu: "Dao sam im listu pojačanja, nije došao niko"

Sport.ba
29. 07. 2018 - 12:46
0
Shares

Jose Mourinho ima velike ambicije naredne sezone. Cilj je skinuti City sa trona Engleske ali i veliki rezultat u Ligi prvaka. Međutim, trenutno je u velikim problemima i to se čini kao totalna nerealnost. Mnogo igrača je i dalje na odmoru, Matić je sada van igre, problemi se množe, start je za 12 dana, United će biti desetkovan. Ako krene loše, stvari će postati još teže, ali i da je kompletan, Mourinho nema nikakvu šansu sa ovom ekipom da se trka sa Cityem i toga su navijači bolno svjjesni.

murinjo

On je upro prstom u klub. "Dao sam prije nekoliko mjeseci listu od pet pojačanja, nije došao niko", kaže Portugalac. "Molim se da dođu dva igrača, bio bih zadovoljan i jednim, ali i ako ne dođe niko moramo da vjerujemo i da nastavimo da se borimo", zvučao je ogorčeno. Mourinho je imao svoje zamisli i spisak igrača koje bi on želio vidjeti u Manchesteru, još prije pet mjeseci. U pitanju su štoper Alderweireld, Alex Sandro, Ivan Perišić, i alternative poput Umtitija koji je produžio ugovor sa Barcelonom, kao i Mandžukić koga Juventus nije želio da pusti. Htio je dakle štopera, lijevog beka i još jednog ofanzivca, ali sada je ostao da čeka eventualno da dovedu Belgijanca ili Maguirea za koga mora da sruši svjetski rekord, a što se tiče ofanzivca, Perišić je nemoguća misija, pa se spominje drugi Hrvat, Rebić koji je zablistao na Mundijalu.

murinjoo

Pod velikim pritiskom biti će Mourinho već na startu sezone, uprava želi velike rezultate a ne rade pretjerano dobro svoj posao oko pojačanja, pa će United morati da gradi uspjehe sa trenutnim rosterom, ako do kraja prelaznog roka ne ulove više nikoga. Napominjemo, prelazni rok traje do 8. augusta, a liga počinje već 10. augusta.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti