26. 07. 2018 - 15:11
NI MESSI, NI SUAREZ: On je najveća zvijezda Barcelone, ima 15...
907
Shares
NI MESSI, NI SUAREZ: On je najveća zvijezda Barcelone, ima 15 godina, više od milion pratilaca i brdo sponzora

XAVI SIMONS

NI MESSI, NI SUAREZ: On je najveća zvijezda Barcelone, ima 15 godina, više od milion pratilaca i brdo sponzora

Sport.ba
26. 07. 2018 - 15:11
0
Shares

Škola fudbala "La Masia" poznata je u cijelom svijetu. Po mnogima je Barcina akademija najkvalitetnija kada je svjetski fudbal u pitanju, a činjenice da su iz nje izašli igrači poput Xavija, Inieste, Puyola, Piqea... samo opravdavaju ta mišljenja.

cavi-simons-830x0

Upravo je Xavi Simons najveća zvijezda Barcine La Masie. Mnogi su mišljenja kako je on novi Messi, a obzirom kakvu popularnost ima sa 15 godina, nema sumnje da su takva mišljenja tačna.

Rođeni Holanđanin svojim stilom igre neodoljivo podsjeća na najboljeg igrača Barcelone, a ime je dobio po legendarnom Xaviju.

Simons je prava zvijezda. Rijetko koji profesionalni fudbaler danas se može pohvaliti da je sa 15 godina imao više od miliona pratioca na Instagramu. Tako da se slobodno može reći kako je ovaj dječak najveća zvijezda u Blaugrani.

Simons je pravi vođa na terenu. Jednako dobro igra i u napadu, a i nazad. Kapiten je te Barcine mlade generacije, i ukoliko nastavi da se razvija ovim tokom, nema sumnje da ćemo ga ubrzo gledati u prvom timu Barcelone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti