20. 07. 2018 - 13:19
Martina Navratilova: "Za razliku od Federera i Nadala, Novak...
907
Shares
Martina Navratilova:

JEDNA OD NAJBOLJIH IKADA

Martina Navratilova: "Za razliku od Federera i Nadala, Novak je iskren. On je pravi šampion"

Sport.ba
20. 07. 2018 - 13:19
0
Shares

Jedna od najvećih teniserki ikada, osvajačica 18 Grand slam titula i ukupno 167 naslova, danas 61-godišnja Čehinja Martina Navratilova iznijela je svoj sud i uporedila Novaka Đokovića sa Nadalom i Federerom. Navratilova je u svojoj kolumni za "Standard" rekla da Đoković nije poput Nadala i Federera.

2-format43

"Novak je pravi šampion. Navijači ga nekada ne podržavaju jer nije "gospodin perfektni" kao Federer i Nadal. Za razliku od njih on je brutalno iskren. Takva sam i ja bila. Za mene je to bio odušak, ali ljudi ne vole kada ste do kraja iskreni. Ako biste htjeli da definišete Novaka u jednom udarcu, onom koji ga određuje kada je u formi, onda bi to bio bekhend kada proklizava spoljnim delom stopala. Za druge igrače to bi bio slice, ali Đoković se napregne i stvori poziciju da odigra dvoručni bekhend ", rekla je Martina.

djokovic-wimbledon-2018-trophy7

Osvrnula se i na uspjeh Đokovića te misli da bi mogao nastaviti niz. "Ovo bi mogao da bude momenat poslije kojeg će uslijediti njegov niz. Ne postoji podloga na kojoj on igra loše. Kada je zdrav i pun samopouzdanja ne postoji ništa što može da ga zaustavi. Nadal je veći favorit samo na šljaci, a Novak je odmah iza njega. Na US openu malo ko bi smio da se kladi protiv Đokovića. Dvoumila sam se pred finale Wimbledona.Razmišljala sam da postoji mogućnost da se Kevin Anderson oporavio od maratonskog meča sa Johnom Isnerom. Međutim, od početka ste mogli da vidite da je u problemu. Čudna stvar sa takvim mečevima je što se dan poslije njega često osejćate u redu, ali drugog dana se stegnete. Njegove noge se nisu oslobodile do trećeg seta, a da je realizovao samo jednu set loptu, sve bi bilo drugačije. Protiv Federera je preokrenuo meč. Ja odavno naglašavam da je potreban tie break u petom setu. US open je prvi uveo to pravilo. Ja sam baš u njemu nekada gubila, ali to je jednostavno tako" - zaključila je Martina Navratilova.

Nema sumnje da je Novak uhvatio pravu formu, a može li produžiti dobar niz partija i na betonskim podlogama na turneji po Kanadi i SADu, ostaje da vidimo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti