10. 07. 2018 - 15:37
Ovo niko nije očekivao: Jean Serri pojačava engleskog...
907
Shares
Ovo niko nije očekivao: Jean Serri pojačava engleskog Premierligaša

NEOČIVANO

Ovo niko nije očekivao: Jean Serri pojačava engleskog Premierligaša

Sport.ba
10. 07. 2018 - 15:37
0
Shares

Jedna od najvećih zvijezda Nice, Jean Serri bio je meta mnogih evropskih velikana, ali je otišao u potpuno neočekivani klub. Serri je definitivno stigao u London, ali izgleda ne želi ni u Arsenal, ni u Chelsea kako su predviđali, već je izabrao klub koji je izborio plasman u Premier ligu prethodne sezone. Fulham je ponudio Nici 20 miliona eura, a izgleda da je francuski klub to prihvatio i da je dogovor već postignut, prenio je poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio!

screenshot-1

Pored Fulhama i drugih engleskih timova, za potpis ovog veziste iz Obale Slonovače su se borili i Sevilla, kao i Borussia Dortmund. Sevilla ga je vidjela kao nasljednika Nzonzija, ali ih je Fulham pretekao, a i sam igrač je više želio da nastavi karijeru u Premier ligi. Seri je igrao fantastično u Nici, tehnički je potkovan i vrlo je snažan na lopti pa nije ni čudo što se ovoliko klubova otimalo za njegov potpis. On je u ovom klubu od 2015. godine i odigrao je ukupno 121 utakmicu u crno-crvenom dresu.

ogc-nice-midfielder-jean-michael-serri-is-transfer-market-darling

U Nicu je došao iz portugalske Ferreire, a sada je vrijeme da se oproba u najjačoj ligi na svijetu. Pored Jeana Serrija, klub će vjerovatno napustiti i Mario Baloteli, kao i Alesandre Plea. Novi menadžer, Patrik Viera će imati vrlo težak posao da nadoknadi ovakva tri igrača u svom timu. Kako će se Nica snaći naredne sezone, bez ubjedljivo najboljih igrača, ali i kako će se oni snaći u novim klubovima, ostaje da vidimo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti