09. 07. 2018 - 10:50
KAKVO PRIZNANJE Nakon Ronalda i Messija, Modrić također dobio...
907
Shares
KAKVO PRIZNANJE Nakon Ronalda i Messija, Modrić također dobio svoj mural u Rusiji

MUNDIJAL

KAKVO PRIZNANJE Nakon Ronalda i Messija, Modrić također dobio svoj mural u Rusiji

Sport.ba
09. 07. 2018 - 10:50
0
Shares

Dan nakon velike pobjede Hrvatske protiv Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić dobio je novo priznanje. U Kazanju, jednom od gradova domaćina Mundijala, Rusi su obilježili domaćinstvo tako što su na pročelju zgrada oslikali murale najvećih zvijezda turnira, ali i nogometa općenito. 

Tako je nakon Cristiana Ronalda i Lionela Messija, čast da dobije svoj mural na jednoj od zgrada dobio i Luka Modrić. Lijep je to pokazatelj koliko Rusi cijene igru hrvatskog veznjaka, bez kojeg je vezni red reprezentacije i Real Madrida već godinama nezamisliv. Kako je oslikavanje murala izgledalo, pogledajte u videu.

Osim novog prvaka, za manje od sedam dana saznat ćemo i najboljeg igrača turnira. U najuži krug kandidata za Zlatnu loptu ušli su igrači koji su odveli svoje reprezentacije do polufinala.

Tako su prvi kandidati za Zlatnu loptu Harry Kane i Kylian Mbappe, slijede ih Eden Hazard i sjajni Luka Modrić. Inače, Modrić i Kane su jedini igrači koji su tri puta bili proglašeni igračem utakmice. Mnogi vjeurju da će Luka, ako Hrvatska prođe Englesku, biti proglašen igračem turnira. 

Hrvatska igra turnir kao iz bajke. Na Mundijalu u Rusiji stigli su do polufinala gdje su sinoć upravo izbacili domaćina nakon boljeg izvođenja penala. Na putu ka finalu, Vatrenim će stajati jaka selekcija Engleske.

Ponajbolji hrvatski igrač svakako je njihov kapiten Luka Modrić koji opravdava ulogu vođe u timu i u najbitnijim momentima preuzima odgovornost na sebe. Navijači Modrića već nominuju za osvajača Zlatne lopte obzirom da iza sebe ima sjajnu sezonu u Real Madridu.

"Te individualne nagrade me u ovom momentu uopšte ne zanimaju. Samo me zanima reprezentacija, da napravimo nešto veliko, čak veće od ulaska u polufinale. Naravno da su takve nagrade ogromne za individualan rad, ali sada me samo reprezentacija zanima", poručio je Modrić.

modric

Inače, kapiten hrvatske nogometne reprezentacije protiv Rusije upisao je 19. nastup za reprezentaciju na velikim natjecanjima. Veznjak Real Madrida srušio je tako rekord nekadašnjeg kapitena Vatrenih Darija Srne. Mnogi očekuju od Luke da u srijedu povede svoju selekciju ka najluđim snovima i finalu Mundijala. Time bi ujedno bio jedan i od glavnih kandidata da prekine višegodišnju vladavinu Cristijana Ronalda i Lionela Messija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti