07. 07. 2018 - 14:07
KO JE NAJPLAĆENIJI SPORTISTA U BIH: Zarađuje više od Džeke i...
907
Shares
KO JE NAJPLAĆENIJI SPORTISTA U BIH: Zarađuje više od Džeke i Pjanića zajedno

ZAISTA VELIKI NOVAC

KO JE NAJPLAĆENIJI SPORTISTA U BIH: Zarađuje više od Džeke i Pjanića zajedno

Sport.ba
07. 07. 2018 - 14:07
0
Shares

Prema pisanju američkih medija, Jusuf Nurkić potpisao je novi ugovor sa Portland Trail Blazersima. Prema informacijama američkog ESPN-a, riječ je o četverogodišnjem ugovoru vrijednom 48 miliona dolara. To znači da će se godišnjom platom od prosječno 12 miliona dolara Nurkić postati najbolje plaćeni bh. sportista svih vremena.

usa-today-10306117-1507837228

Prije njega, tu “ulogu” je nosio jedan drugi predstavnik BiH u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, Mirza Teletović, koji je kao član Milwaukee Bucksa zarađivao 10 miliona dolara po sezoni. Poređenja radi, Miralem Pjanić trenutno u Juventusu ima godišnju platu od 5,5 miliona eura, a Edin Džeko u Romi 4,5 miliona eura. Što se tiče Portlanda i Nurkića, u NBA klubu su izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom.

jusuf-nurkic-blazers-2017-ap

Kao 23-godišnji startni centar, Jusuf je integralni dio našeg rosteraNjegov utjecaj na igru tima bio je velik od prvog dana i stoga smo veoma uzbuđeni zbog toga što se na duži period obavezao da predvodi ekipu u budućnosti”, kazao je predsjednik kluba. Odlične partije pruža Nurkić u dresu Portlanda, pretvorio se u pravu zvijezdu svoje ekipe, često bilježi double-double učinke, i na putu je da postane jedan od najboljih centara lige. Svjetsko, a naše-Jusuf Nurkić.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti