07. 07. 2018 - 11:46
Fudbaleri Sarajeva obavili posljednji trening pred let za Armeniju
907
Shares
Fudbaleri Sarajeva obavili posljednji trening pred let za Armeniju

PRED EUROPSKI MEČ

Fudbaleri Sarajeva obavili posljednji trening pred let za Armeniju

Sport.ba
07. 07. 2018 - 11:46
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva jutros su u Trening kampu u Butmiru obavili posljednji trening pred sutrašnje putovanje u Armeniju gdje će igrati prvi meč prvog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv ekipe Banantsa.

Trener "bordo" tima Husref Musemić zadovoljan je kako su pripreme protekle, te generalno stanjem u ekipi, ali oprezan je u izjavama pred meč s Armencima.

- Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali to ništa ne mora da znači. U fudbalu je sve moguće. Moramo na terenu pokazati da smo bolji. Naš cilj je prolazak dalje. Kroz naredne dvije sedmice želimo da se još bolje pripremimo i uigramo. Banants je najopasniji u prekidima, imaju igrače koji dobro izvode slobodne udarce. Taktički nisu toliko dobri, ali imaju brzog i nezgodnog igrača u špicu koji može napraviti probleme - izjavio je Musemić.

Sarajevo je tokom priprema u Sloveniji upisalo tri pobjede, ali Musemić je podsjetio na zimske pripreme u Antaliji, kada je "bordo" tim također dobro igrao, a potom imao loš nastavak sezone.

- U posljednje dvije sezone loše startujemo, a nakon toga smo pokušavali nadoknadit zaostatak što je bilo veoma teško. Želimo proći prvo kolo Evropske lige a onda dobro početi domaće prvenstvo, da nam se ne bi dešavale situacije iz protekle dvije sezone - ističe šef struke FK Sarajevo.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski naglašava da će ekipa dati maksimum da se plasira u drugo pretkolo takmičenja.

- Sve je proteklo u najboljem redu, ekipa je obavila odlične pripreme i dobro smo odigrali pripremne utakmice. Igrali smo dobro, imali posjed lopte, stvarali prilike i postizali golove. Znamo protiv koga igramo, gledali smo utakmice Banantsa i pokušat ćemo iskoristiti njihove mane. Mislim da smo kvalitetniji protivnika, ali to ništa ne mora značiti - rekao je Velkoski.

Prvi meč kvalifikacija za Evropsku ligu Banants i Sarajevo će igrati u Jerevanu u srijedu s početkom u 15.30 sati.

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti