14. 06. 2018 - 11:40
Belgijanac odbio Juventus, Napoli,Inter i druge: Pogledajte...
907
Shares
Belgijanac odbio Juventus, Napoli,Inter i druge: Pogledajte koji je razlog!

IZABRAO NOVAC

Belgijanac odbio Juventus, Napoli,Inter i druge: Pogledajte koji je razlog!

Sport.ba
14. 06. 2018 - 11:40
0
Shares

Kako prenose francuski list "RMC", Tottenham je prihvatio ponudu od neimenovanog kineskog kluba za usluge belgijskog internacionalca Mousse Dembelea. U pitanju je suma od 30 miliona funti (34 miliona eura), tačnije toliko će Tortenham zaraditi, dok će kineski klub zbog taksa koje su uvedene u njihovoj zemlji morati da plati duplo veći novac, te će pun transfer suštinski iznositi 60 miliona funti (68 miliona eura).

1-728365-large

Već neko vrijeme se zna da je Dembele riješio da promijeni sredinu ovog ljeta, interesovanje za njegove usluge pokazali su velikani Serije A. Juve je bio spreman da ga angažuje, Ancelotti je takođe bio voljan da ga vidi u redovima svoje ekipe, a u vezu sa Belgijancem se dovodio i Inter, koji gleda što bolje da se pojača pred napore u Ligi šampiona.

Tottenham je prihvatio ponudu iz Kine, jer su svjesni da sa "Starog kontinenta" neće dobiti bolju ponudu, jer je poznato da je Dembele izrazio želju da ide. Dembele je trenutno sa reprezentacijom Belgije u Rusiji, pa se ništa definitvno neće znati sve dok "Crveni Đavoli" ne ispadnu sa Mundijala, koji počinje danas od 17h.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti