13. 06. 2018 - 16:47
STRAŠNI TIMOVI Najboljih 11 Južne Amerike i Europe!
907
Shares
STRAŠNI TIMOVI Najboljih 11 Južne Amerike i Europe!

"SUKOB" DVA KONTINENTA

STRAŠNI TIMOVI Najboljih 11 Južne Amerike i Europe!

Sport.ba
13. 06. 2018 - 16:47
0
Shares

Ostao je samo jedan dan do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ceremoniju utakmicom otvaraju domaća selekcija i Saudijska Arabija. A ako ste se ikada zapitali kako bi izgledale reprezentacije Europe i Južne Amerike sastavljene od igrača koji igraju na Mundijalu evo vam odgovora.

Na golu "reprezentacije" Južne Amerike je Keylor Navas, golman Kostarike i Real Madrida sa kojim je u minuloj sezoni osvojio Ligu prvaka. S druge strane, gol Europljana bi branio David De Gea koji je zahvaljujući sjajnoj formi u kojoj se nalazi sa tog mjesta "izbacio" golmana Njemačke Manuela Noera. 

Štoperi Južne Ameriki bili bi logično Thiago Silva i Diego Godin. Dva standardna štopera Brazila, odnosno Urugvaja. Bekovske pozicije su rezervisane za Brazilce Marcela i Danila. Štoperski par Europljana čine Sergio Ramos i Mats Hummels. Špansko-njemačka kombinacija bi izgledala savršeno kada bi se zajedno našla na terenu. Beka bi igrali Alba, odnosno Bayernov Joshua Kimmich.

Zadnji vezni Južne Amerike je igrač Real Madrida Casemiro, a ispred njega kao centralni vezni su Bayernov James Rodriguez, odnosno Barcin Philippe Coutinho. Vezni red Europe bi također "držali" igrači Real Madrida obzirom da u tom pogledu Kroos i Modrić nemaju neku veliku konkurenciju. U vezi bi im pomagao i sjajni Belgijanac, član Manchester Citya Kevin De Bruyne.

Na koncu, napad Južne Amerike činio bi onaj dobro poznati trio "MSN". Messi, Suarez i Neymar, bivši trio Barcelone nema konkurenciju u napadu kada je u pitanju sastavljanje ove "reprezentacije. S druge strane, i napad Europe izgleda zastrašujuće. Dovoljno je reći Ronaldo, Griezmann i Kane. 

Šta mislite, ko bi dobio ovaj meč?

EUROPA

15289000061040

JUŽNA AMERIKA

15288999888843

(Sport.ba)

Učitaj još novosti