12. 06. 2018 - 23:05
Reprezentativac Srbije bez dlake na jeziku: Kad već toliko...
907
Shares
Reprezentativac Srbije bez dlake na jeziku: Kad već toliko vole Kosovo, zašto igraju za Švicarsku?!

ŽESTOK ODGOVOR MITROVIĆA

Reprezentativac Srbije bez dlake na jeziku: Kad već toliko vole Kosovo, zašto igraju za Švicarsku?!

Sport.ba
12. 06. 2018 - 23:05
0
Shares

U drugom kolu grupe E na Svjetskom prvenstvu sastaće se Srbija i Švicarska, a kako za selekciju Švicarske nastupa dosta igrača koji su porijeklom s Kosova, taj meč bi mogao da bude pod lupom. Već se Xherdan Shaqiri pobrinuo da malo zatalasa priču, ali sada je uslijedio odgovor Mitrovića, koji će predvoditi napad Srbije.

"Gest sa zastavom Kosova na kopački nisam shvatio kao provokaciju. To je njegova stvar i ne treba da me interesuje", rekao je Mitrović za SOS Kanal, pa je dodao: "Nešto drugo mi je čudno. Svi se oni razmeću tom zastavom, a onda odbiju poziv da igraju za njihovu reprezentaciju. To dovoljno govori o njima. Ako već toliko vole Kosovo, zašto brane boje drugih zemalja?".

big-1528835007-mitrovic-kad-vec-toliko-vole-kosovo-zasto-igraju-za-svicarskuIpak, Fulhamov napadač smatra da je Shaqiri dobar igrač, a poznaje ga iz Engleske.

"Znam da je dobar momak i siguran sam da će tokom meča sve biti fer. Njihovo je da obuju te kopačke i da se slikaju, a naše da odigramo što bolje možemo", poručio je Mitrović.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti