12. 06. 2018 - 10:18
SPEKTAKL! Anthony Joshua dogovorio novi meč, protivniku 50...
907
Shares
SPEKTAKL! Anthony Joshua dogovorio novi meč, protivniku 50 miliona eura za borbu!

THE SUN

SPEKTAKL! Anthony Joshua dogovorio novi meč, protivniku 50 miliona eura za borbu!

Sport.ba
12. 06. 2018 - 10:18
0
Shares

Agent Deontay Wildera objavio tvit u kome je potvrdio da je borba dogovorena i objavio je cifru koju će njegov klijent dobiti za borbu, a to je oko 50 miliona eura! Prva borba će se održati u Velikoj Britaniji u septembru ili oktobru.

Anthony Joshua je zahtjevao da se borba održi u Velikoj Britaniji što nije zasmetalo Wilderu koji je samo kratko prokomentarisao da nije bitno gdje će istući šampiona te mu je poslao mejl u kome prihvata uslove i traži ugovor da potpiše i da ozvaniči ono što ljubitelji boksa dugo čekaju. Prepucavanja preko društvenih mreža su uveliko počela i sav ovaj medijski "hajp" postaje sve prisutniji te kako vrijeme bude odmicalo očekuje nas sve usijanija atmosfera koja će nadamo se kuliminirati na jesen u vrhunskom duelu ove dvojice teškaša.

thq1cuui3h

Anthony Joshua djeluje nikada spremniji za borbu po svemu sudeći i to je jedan od garanta da nas očekuje spektakl! Momak rođen u Watfordu 1989. godine tek ulazi i najbolje bokserske godine i djeluje da bi mogao vladati još godinama no prvo mora da riješi prepreku zvanu Wilder koja neće biti nimalo naivna. Joshua je trenutno na kvoti od 21 borbe i od toga je 20 dobio nokautom te još uvijek je neporažen! Joshua drži trenutno 3 od 4 glavna pojasa (IBF, WBO i IBO) u svojoj kategoriji i da bi ih sve objedinio neophodno je da na jesen još jednom izađe neporažen iz duela koji je pred nama!

deontay-wilder-tattoos

Da se sve neće pitati samo Joshue to može da potvrdi i statistika Deontay Wildera koja je zaista impresivna. Ovaj četiri godine stariji borac je do sada nastupio u 40 borbi od čega je 39 dobio nokautom i nema nijednog poraza takođe! U njegovom vlasništvu je WBC pojas od 2015. godine i Joshua će se morati dobro namučiti da bi mu ga oduzeo!

Dakle da nas očekuje istorijska borba govore njihovi rekordi i zaista su impresivni borci obojica te jako agresivni i sve će prštati od udaraca u međusobnoj borbi. Wilder je u prednosti jer je viši za 3cm i raspon ruku mu je 211 cm dok je kod Joshue 208, međutim britanac je u životnoj formi, djeluje da je mnogo spremniji nego u borbi protiv Klička, a i borbama prije ove. Očekuje nas duel dva profesionalca i dva najbolja teškaša trenutno to nam govore i lista mnogih magazina prema kojim je Joshua prvi rangirani bokser na svijetu dok je drugi upravo Wilder i vidjećemo hoće li tako ostati i nakon jeseni! 

Učitaj još novosti