23. 05. 2018 - 15:59
PROBLEMI U RAJU Uvrijeđena zvijezda poručila Savezu: "Skinite...
907
Shares
PROBLEMI U RAJU Uvrijeđena zvijezda poručila Savezu:

RABIOT RAZOČARAN

PROBLEMI U RAJU Uvrijeđena zvijezda poručila Savezu: "Skinite me s popisa, sad ne želim na Mundijal"

Sport.ba
23. 05. 2018 - 15:59
0
Shares

Još protekle sedmice je većina reprezentacija objavila popise igrača koji konkuriraju za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pa je to napravila i Francuska. No, za razliku od mnogih kolega selektora, koji su se odlučili objaviti širi popis među kojima će se tražiti putnici za Mundial, Didier Deschamps je odmah objavio popis 23 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo. Doduše, tu je i popis zamjena među kojima će se tražiti igrači koji će eventualno uskočiti u slučaju povrede ili neke druge nepredviđene okolnosti.

Zna se da Francuska ima veliki broj kvalitetnih igrača i da će sigurno biti dosta nezadovoljnih, a uistinu je zastrašujući popis onih koji nisu na francuskom popisu 23 igrača. Rusiju tako neće vidjeti Kingsley Coman, Anthony Martial, Alexandre Lacazette ili Mousa Sissoko, koji se nalaze na popisu zamjena, a najveće je iznenađenje što Dimitri Payet nije čak na popisu ni onih koji čekaju priliku da 'uskoče' u vlak za Rusiju u slučaju eventualne povrede igrača s 'popisa 23'. Sjajni veznjak Olimpique Marseillea je sinoć povrijeđen u duelu s Atleticom u finalu Lige Evrope, a moguće da su Galski pijetlovi procijenili da se ne može oporaviti do početka Mundijala. 

lacazette-martial-france

Očekivano, na spisku se nije našao Karim Benzema, koji je već neko vrijeme u sukobu sa čelnicima Saveza. Također, tu nije ni Franck Ribery, kao ni odlični Rabiot iz PSG-a. Iznenađujuće, tu je među 23 igrača Ousmane Dembele, koji nije blistao po dolasku u Barcelonu. Podsjetimo, Francuska igra u skupini s Australijom, Danskom i Peruom.

Očekivalo se da burno reaguju Anthony Martial ili recimo Alexandrea Lacazette, ali sve je iznenadio Adrien Rabiot priznavši da je vidno razočaran što je samo na rezervnom spisku. Toliko ga je to povrijedilo da je odlučio poslati pismo u Savez, gdje je zatražio da ga pobrišu i s rezervnog spiska. Iz Saveza su ga pokušali nagovoriti da promijeni mišljenje, ali uzalud.

psg-rabiot
"L`Equipe" piše da je 23-godišnji Rabiot tim potezom ozbiljno ugrozio svoju budućnost u reprezentaciji, a ispao je i iz svih kombinacija za Svjetsko prvenstvo. Ako se neko i povrijedi s popisa od 23 nogometaša, Deschamps će pozvati nekog drugog. Podsjećamo, Rabiot je za Francusku debitovao prije dvije godine, a dosad je upisao šest nastupa.

Golmani: Hugo Lloris (Tottenham), Alphonse Areola (PSG), Steve Mandanda (Marseille)

Odbrana: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (PSG), Benjamin Mendy (Manchester City), Benjamin Pavard (Stuttgart), Adil Rami (Marseille), Djibril Sidibe (Monaco), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid)

Vezni red: N'Golo Kante (Chelsea), Blaide Matuidi (Juventus), Steven Nzonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern)

Napad: Ousmane Dembele (Barcelona), Nabil Fekir (Lyon), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Thomas Lemar (Monaco), Kylian Mbappe (PSG), Florin Thauvin (Marseille)

Zamjene: Wissam Ben Yedder (Sevilla), Kingsley Coman (Bayern), Benoit Costil (Bordeaux), Mathieu Debuchy (St.Etienne), Lucas Digne (Barcelona), Alexandre Lacazette (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Mousa Sissoko (Tottenham), Kurt Zouma (Stoke)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti