23. 05. 2018 - 11:36
Henri Leconte smatra kako je Novak Đoković nakon povrede...
907
Shares
Henri Leconte smatra kako je Novak Đoković nakon povrede napravio veliku grešku

Henri Leconte smatra kako je Novak Đoković nakon povrede napravio veliku grešku

Sport.ba
23. 05. 2018 - 11:36
0
Shares

Nekadašnji peti teniser svijeta u singlovima, te šesti teniser svijeta u dublovima, koji je osvojio devetnaest titula u karijeri smatra kako je Novak Đoković napravio veliku grešku nakon što se povrijedio, a radi se o tome da misli kako je trebao odmah da ode na operaciju lakta. Henri Laconte smatra kako je Novakov problem mentalne prirode trenutno i kako ne može da se osjeća dobro na terenu zbog toga.

Novak Đoković je očajne partije pružao na terenu nakon povrede, ali sada je već drugačija slika, iako Henri Leconte smatra kako još uvijek nije vidio pravog Novaka Đokovića na terenu. To je činjenica u neku ruku, a Henri Leconte ima velika očekivanja od starog-novog Novaka Đokovića.

"Novakov problem je mentalne prirode. Treba da se mentalno veže za tenis. Kada ste osvojili 12 Grand slam titula, kada ste bili prvi veoma je teško početi od nule. Morate da budete odlučni i morate da uživate u procesu povratka, nekad sumnjam da Novak uživa na terenu i da se zabavlja kao što su to činili Rafael Nadal i Roger Federer kada su se vraćali. Treba da vjeruje i da dokaže sebi da je to moguće. On je sjajan momak i mora da ponovo dobija velike mečeve, ali je činjenica da se nije na pravi način vratio tenisu", rekao je Henri Leconte koji je pričao i o Novakovoj operaciji lakta:

"Najveća greška je bila ta što je predugo čekao na operaciju lakta. Mnogi sportisti se vrate poslije velikih povreda i poslije povreda. Pogledajte Lindsay Vonn koja je imala operacije mnogo puta i uvijek se vraćala na najviši nivo", kaže Francuz koji misli i da ne bi bilo loše da Đoković opet radi sa Borisom.

Nije Henri Leconte mogao da se ne dotakne i Alexandera Zvereva o kojem obožava da priča, a izjavio je kako je sasvim sigurno da će se umiješati u sami vrh svjetskog tenisa. Zverev je budućnost tenisa i svakako i mi čvrsto vjerujemo da će u budućnost, ako ga zaobiđu povrede, biti prvi teniser svijeta.

Učitaj još novosti