23. 05. 2018 - 09:56
Sada je mnogo toga jasnije, Carlo Ancelotti se vraća u stilu i...
907
Shares
Sada je mnogo toga jasnije, Carlo Ancelotti se vraća u stilu i preuzima velikana!

Sada je mnogo toga jasnije, Carlo Ancelotti se vraća u stilu i preuzima velikana!

Sport.ba
23. 05. 2018 - 09:56
0
Shares

Nakon nešto više od pola godine, tačnije od 28.9.2017, Carlo Ancelotti je bez trenerskog angažmana i čekao je neku primamljivu ponudu da bi nastavio sa poslom koji najbolje radi. Sada je jedna takva i došla, a nakon dugih pregovora Carlo Ancelotti je izgleda dogovorio apsolutno sve sa drugoplasiranom ekipom Serie A.

Maurizio Sarri dakle trenerski posao nastavlja u Chelseaju, pa špekulacije nisu bile bez podloge, Antonio Conte neće preuzeti Napoli to je sada sigurno i bar na kratko će biti bez posla, dok veliki trener Carlo Ancelotti dolazi na užarenu klupu Napolija koji sanja da sruši Juventus sa trona nakon dugogodišnje dominacije u Italiji.

Pedesetosmogodišnjak je jutros dugo bio na pregovorima sa Aureliom de Laurentiisom (Predsjednikom Napolija), a pao je dogovor na 6,5 miliona eura po sezoni i doći će do potpisivanja ugovora na dvije sezone. Italijanu je postavljen jasan cilj, a to je iskorak u Ligi šampiona, te konačno skidanje sa trona Juventusa.

U dosadašnjoj karijeri Carlo Ancelotti vodio je ekipe Reggiane, Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a, Real Madrida, te Bayern Munchena. Novim poslom Ancelotti će zapravo pokušati sa trona skinuti nekadašnji klub, a to će biti veoma teško s obzirom na okolnosti i ono što Juventus gradi već godinama. Carlo Ancelotti je bio i pomoćni trener još davne 92/93 u reprezentaciji Italije, ali nakon toga nije vodio nijednu reprezentaciju. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti