22. 05. 2018 - 19:34
Fabrice Santoro prokomentarisao dešavanja oko Novaka Đokovića
907
Shares
Fabrice Santoro prokomentarisao dešavanja oko Novaka Đokovića

Fabrice Santoro prokomentarisao dešavanja oko Novaka Đokovića

Sport.ba
22. 05. 2018 - 19:34
0
Shares

Fabrice Santoro je nekadašnji sedamnaesti teniser svijeta koji je osvojio šest titula u singlu i čak 23. u dublovima. U karijeri je zaradio preko 10 miliona eura samo od turnira i jedan je od onih koji svakako imaju pravo da prokomentarišu dešavanja oko Novaka Đokovića, te da iznese svoje cijenjeno mišljenje, a evo šta je za reći imao Santoro.

“Sada ne samo da igra veoma dobro, nego ponovo djeluje ambiciozno. Tako mi djeluje još od Monte Carla, a razlika u odnosu na onog starog Đokovića jedino je fizička“, objašnjava Santoro.

Đoković je u Rimu došao do polufinala, gde je ispao od Rafaela Nadala sa 7:6, 6:3 i Santoro se naravno dotakao sjajnog meča: “Zašto je u drugom setu pravio više grešaka? Jer je nestrpljiviji, skraćuje poene jer još nije u stanju da igra na pravi način. Svojim sadašnjim nivoom igre može da pobijedi mnoge u Parizu, ali da bi bio favorit, moraš da imaš nevjerovatno telo“, kaže Santoro i dodaje:

“Na Roland Garrosu treba da se dobiju dva-tri meča od četiri-pet sati, a sada se vidi da na Novaka utiče kada se odigraju dva poena visokog intenziteta, nije spreman da i treći odigra isto tako. Ne može se tijelo dovesti u red za devet dana, zato mi Novak nije u kategoriji favorita, ali samo zato“.

Novak Đoković je inače osvojio Roland Garros prije dvije godine, a ove će biti veoma teško da ponovi uspjeh. Naravno iz razloga koji je naveo Santoro, ali i iz razloga što Rafael Nadal izgleda sjajno na terenu, te uz sve to uhvatio je nevjerovatan ritam. (Sport.ba)

Učitaj još novosti