22. 05. 2018 - 11:23
Velika afera potresla Seriju A: Dvije zvijezde optužena za...
907
Shares
Velika afera potresla Seriju A: Dvije zvijezde optužena za povezanost sa zloglasnom Camorrom!

REINA GLAVNI AKTER

Velika afera potresla Seriju A: Dvije zvijezde optužena za povezanost sa zloglasnom Camorrom!

Sport.ba
22. 05. 2018 - 11:23
0
Shares

Španac Pepe Reina mora na disciplinsko saslušanje zbog povezanosti s - mafijom! Sada već bivši golman Napolija morat će stati pred čelne ljude Nogometnog saveza Italije (FIGC) kako bi objasnio svoje prijateljstvo s ljudima iz zloglasne Camorre. Posljedica je to istrage koju je proveo napuljski odjel za borbu protiv mafije, a osim njega, na saslušanje su pozvani Paolo Cannavaro i Salvatore Aronica. Zbog istih grijeha.

reina-napoli

Pored igrača, optuženi su i njihovi klubovi – Napoli, Sassuolo i Palermo. Cannavaro je igrao za Napoli u dva navrata, a prošle godine je u dresu Sassuola završio karijeru. Aronica je, takođe, proveo nekoliko godina u Napoliju prije nego što je 2013. prešao u Palermo. Pretpostavlja se i kako je jedan od razloga zašto nije Napoli nastavio saradnju sa svojim golmanom, upravo to njegovo prijateljstvo s viđenijim pripadnicima Camorre.

"Reina je imao i nastavlja imati neprimjerene veze i prijateljstvo s Gabrieleom Espositom, Francescom Espositom i Giuseppeom Espositom", istaknuo je FIGC u svom saopćenju. Gabriele Esposito je osuđeni kriminalac, a preostala dvojica braće bave se sumnjivim poslovima.

reina-447179

"To prijateljstvo uključivalo je odlaske na odmor i razmjenu usluga", dodaje FIGC, a navodno je Reina nabavljao i ulaznice mafijaškoj braći za Napolijeve utakmice i pristup, običnim smrtnicima zabranjenim dijelovima na stadionu San Paolo tijekom službenih utakmica. Reina je ovo ljeto nakon tri sezone provedene u Napoliju, prešao u Milan kao slobodan igrač.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti