22. 05. 2018 - 10:19
Juventus bira između dva velika igrača
907
Shares
Juventus bira između dva velika igrača

KO ĆE U JUVENTUS?

Juventus bira između dva velika igrača

Sport.ba
22. 05. 2018 - 10:19
0
Shares

Jučer je Massimiliano Allegri održao sastanak sa upravom kluba i donešene su odluke kojem igraču će se Juve okrenuti ovaj prijelazni rok. Razgovarano je o načinima da se ekipa odvede na novi nivo, da se prevaziđe jaz u odnosu na vodeće ekipe, mada ako se pogledaju poslednje tri ili četiri sezone, Juve je stizao do završnice, a ove sezone u Madridu se dogodilo dosta toga kontraverznog.

Potreban je, uz Cana igrač na sredini terena, ima nekoliko meta, ali klub bi morao, ako hoće da dovede bombu da žrtvuje nekoga od vodećih fudbalera.

emre-can-833079
U slučaju da Morata stigne u Torino, Juve bi možda prodao Higuaina, uz novac od Alexa Sandra, mogli bi da se okrenu Milinković Saviću ili čak Paulu Pogbi. Jedan od njih dvojice bi se idealno uklopio u tim, u Juventusu su sigurni da bi Pogba vrlo brzo bio onaj stari u klubu gdje dobro znaju kako ga iskoristiti i gdje imaju puno povjerenje u njega.

Što se tiče Sergeja, on je prva želja Allegrija, ali i gotovo nemoguća misija. Juventus bi da ga kupi za 80 miliona, eventualno doda Sturara u posao, ali to je nedovoljno. Zbog toga je, tvrde Italijani, Pogba realnija opcija, da recimo Juventus proslijedi Sandra u United, doda novac, oko 80 miliona i vrati Pogbu.
1686220-epl-1523781244-567-640x480

U tom slučaju bi Pogba morao da se odrekne velike plate, ali bi daleko najplaćeniji igrač Serije A sa desetak miliona po sezoni. Ovo su dvije varijante koje bi predstavljale bajkoviti prelazni rok za Juve, ali malo su verovatne. Ne jer klub nema novac, već jednostavno jer su drugi bogatiji, United na primjer...

Oni bi mogli da kupe Sergeja Milinković Savića i upare ga sa Pogbom, što bi uz Matića bio vezni red iz snova. Pogba je odbio da komentariše navode o odlasku, a Sergej će čekati verovatno kraj Mundijala kako bi odabrao novi klub.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti