21. 05. 2018 - 22:50
TUŽNA NOĆ, ODLAZI JEDAN OD NAJVEĆIH Oproštaj legende uz samu...
907
Shares
TUŽNA NOĆ, ODLAZI JEDAN OD NAJVEĆIH Oproštaj legende uz samu kremu svjetskog fudbala, Vieri dokazao klasu

ANDREA PIRLO OKAČIO KOPAČKE O KLIN

TUŽNA NOĆ, ODLAZI JEDAN OD NAJVEĆIH Oproštaj legende uz samu kremu svjetskog fudbala, Vieri dokazao klasu

Sport.ba
21. 05. 2018 - 22:50
0
Shares

U subotu smo prisustvovali oproštaju velikog Gigija Buffona od dresa Juventusa, sinoć Andresa Inijeste od Barcelone, a večeras je bila još jedna tužna noć. Ovog puta u penziju odlazi italijanski genijalac, Andea Pirlo. Neki od najboljih igrača svijeta ikada uveličali su spektakl na "San Siru", 

Nakon što je odigrao sezonu u New York Cityju u američkoj MLS ligi, Pirlo je odlučio otići u penziju, pa se oprostio na stadionu na kojem je nosio dresove i Intera i Milana. Sama fudbalska kreme prisustvovala je spektaklu, kako na terenu tako i na tribinama.

1"Bijeli“ tim u kojem su, između ostalih, igrali Alessandro Del Piero, Leonardo Bonucci, Dida, Rui Costa, Francesco Totti, Alesandro Costacurta i Christian Vieri odigrao je neriješeno, 7:7, protiv "Plavih" za koje su, između ostalih, nastupili Cafu, Andrij Ševčenko, Carlos Tevez, Clarence Seedorf i Gianluigi Buffon. Tako je legendarni veznjak zaista okupio 'creme de la creme' igrače s kojima se susretao u svojoj velikoj karijeri.

Po poluvrijeme je Pirlo odigrao za Bijele i Plave zvijezde koje je odabrao da upriliče njegov oproštaj, a pred kraj utakmice ga je zamijenio sin Niccolo. Treba istači i to da je uprkos vidljivom višku kilograma briljirala nekadašnja vedeta Intera Christian Vieri.

33

(Sport.ba)

Učitaj još novosti