21. 05. 2018 - 18:58
DVA KANDIDATA U IGRI: FK Sarajevo u srijedu imenuje novog...
907
Shares
DVA KANDIDATA U IGRI: FK Sarajevo u srijedu imenuje novog sportskog direktora

OBUĆA, SPAHIĆ ILI NEKO TREĆI?!

DVA KANDIDATA U IGRI: FK Sarajevo u srijedu imenuje novog sportskog direktora

Sport.ba
21. 05. 2018 - 18:58
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo u srijedu će imenovati novog sportskog direktora.  Interesantno je to da se ova funkcija neće službeno zvati "sportski direktor", već "koordinator sportskog segmenta". Ipak, ta osoba bit će zadužena za sportski segment kluba i sarađivat će sa šefom stručnog štaba.

Odluka o ponovnom uvođenju ove funkcije je donesena na vanrednoj sjednici Upravnog odbora kluba održanoj danas, a predstavljanje osobe će biti održano u srijedu u podne u prostorijama FK Sarajevo.

Na konferenciji za medije javnosti će se obratiti, osim novog sportskog direktora, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Senad Jahić i generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić. Nezvanično saznajemo da su najveći kandidati za tu funkciju legenda Bordo kluba Emir Obuća i također nekadašnji igrač Slaviša Vukićević. Bivši kapiten BiH Emir Spahić navodno nije u najozbiljnijim planovima.

FK Sarajevo sezonu je okončao na trećem mjestu i igrat će u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Navijači na "Koševu" očekuju brojna pojačanja, jer su svjesni da bez njih teško klub može nešto sa sadašnjim igračkim kadrom učiniti u Evropi.

Učitaj još novosti