21. 05. 2018 - 15:40
AMERIKANCI NISU BAŠ ODUŠEVLJENI: Dončić pada na draftu
907
Shares
AMERIKANCI NISU BAŠ ODUŠEVLJENI: Dončić pada na draftu

Šta se to događa u NBA ligi?

AMERIKANCI NISU BAŠ ODUŠEVLJENI: Dončić pada na draftu

Sport.ba
21. 05. 2018 - 15:40
0
Shares

Slovenski košarkaš, Luka Dončić, i ovaj vikend je pokazao o kakvom košarkašu se radi. Nakon što je postao europski prvak sa reprezentacijom, Luka se popeo na vrh Europe i sa Real Madridom. I pored tog, Dončić je proglašen za najkorisnijeg igrača Eurolige ove sezone. 

No, dok ovaj čudesni "dječak" iz Ljubljane reda uspjehe i nagrade, Amerikanci su nekako otporni na to. Dončić će upravo svoju karijeru nastaviti u Americi nakon što ga neka od NBA ekipa izabere na predstojećem NBA draftu. Bilo je priča kako bi upravo on mogao biti jedan od dva prva picka na draftu, ali danas se pojavila informacija kako od toga vjerovatno neće biti ništa. 

Prva zvijezda drafta bit će DeAndre Ayton, centar sa univerziteta Arizona. Tako će vjerovatno Phoenix Sunsi, koji imaju prvi pick, pokupiti Aytona. Očekivalo se da će Sacramento birati Dončića, ali ESPN je potvrdio kako tim iz Kalifornije ima druge planove. A onda ni Atlanta ne računa na Slovenca jer obje te momčadi žele više igrače u rosteru, prenosi ESPN.

261745-doncic-ap-thanassis-stavrakis-ff

Sljedeće dvije ekipe koje biraju su Memphis i Dallas, a one u svom rosteru imaju startnog playmakera na koje računaji na duže staze. Tako bi, ukoliko ga ipak ne izaberu Sunsi, Dončić mogao pasti "tek" na šestu poziciju što definitivno niko nije očekivao. 

Učitaj još novosti