21. 05. 2018 - 14:39
MESSI DAO SAVJET UPRAVI: "Dovedite ga, jedan je od najboljih"
907
Shares
MESSI DAO SAVJET UPRAVI:

Messi dijeli savjete upravi kluba

MESSI DAO SAVJET UPRAVI: "Dovedite ga, jedan je od najboljih"

Sport.ba
21. 05. 2018 - 14:39
0
Shares

Lionel Messi dugi je niz godina glavna zvijezda Barcelone. Svojim igrama zaslužio je autoritet nekog čiji savjeti se cijene kada se dovode novi igrači. Tako je Argentinac ovaj put prokomentarisao dovođenje francuskog napadača Antoinea Griezmanna na Nou Camp.

"Griezmann mi se sviđa, trenutno je jedan od najboljih. Ne znam u kojoj je fazi njegov transfer, ali uvijek smo oduševljeni kada u klub dolaze najbolji, a on je jedan od njih", izjavio je Messi. 

the-story-goes-on-106-770x428

A čini se kako je samo pitanje vremena kada će katalonski tim finalizirati ovaj transfer. Ostali su sitni detalji oko plaćanja transfera. Naime otkupna klauzala Griezmanna iznosi 100 miliona eura i ona se mora platiti u jednom komadu, ali Barcelona želi ovaj transfer da plati u rate za što onda Atletico podiže cijenu na 115 miliona eura.

Kako god, oba tima transfer žele da okončaju do početka Svjetskog prvenstva u Francuskoj, kako bi Griezmann dobio više vremena da se pripremi za dolazak u novu sredinu. Francuski napadač je u Atletico Madrid stigao 2014. godine gdje je u 209 nastupa postigao 112 golova.  

Učitaj još novosti