20. 05. 2018 - 18:43
Zrinjski sezonu završio u stilu, šest golova u remiju Radnika...
907
Shares
Zrinjski sezonu završio u stilu, šest golova u remiju Radnika i Širokog Brijega

PREMIER LIGA BIH

Zrinjski sezonu završio u stilu, šest golova u remiju Radnika i Širokog Brijega

Sport.ba
20. 05. 2018 - 18:43
0
Shares

Ekipa Zrinjskog u velikom je stilu završila sezonu i to pobjedom od 4:0 protiv ekipe Krupe. Krupa je primila nevjerovatan 21. gol u posljednjih šest utakmica, a svaku od navedenih su izgubili. Šta se to dešava, to samo oni znaju.

Prvi gol danas postigao je Mirko Filipović i to već u trećoj minuti utakmice, na 2:0 povisio je Benćun u 11. minuti. Nakon drugog gola do 32. minute čekalo se da Zrinjski završi posao i to preko Handžića. Mirko Filipović je postavio konačnih 4:0 u 71. minuti, a današnjim golovima došao je do prvog strijelca Premier lige BiH i sa 16 golova ostavio je iza sebe Ahmetovića. Ahmetović je u sezoni postigao 14 golova.

Druga utakmica današnjeg programa bila je daleko zanimljivija, a Radnik iz Bijeljine i Široki Brijeg odigrali su neriješeno 3:3. Široki Brijeg je poveo prvi preko Kvesića, ali je Radnik preokrenuo preko Stojanovića i Beširovića. Golovi su padali u 20. i 51. minuti utakmice.

Kvesić je poravnao rezultat svojim drugim golom u 53. minuti, ali slavlje je trajalo samo šest minuta kada pogađa Glišić za 3:2 Radnika. Kada je izgledalo kako će Radnik doći do pobjede Bagarić je pogodio u 88. minuti za konačnih 3:3.

Ovakvom igrom i ovim rezultatom Radnik iz Bijeljine učinio je veliku uslugu Sarajevu jer ih je ostavio na trećem mjestu Premier lige. Sarajevo i Široki Brijeg imaju isti broj bodova, ali šest golova više koje je postiglo Sarajevo odlučilo je ko će biti na trećem mjestu. Inače primili su isto golova i to po 28, dok je Sarajevo postiglo 58.
 

 

Učitaj još novosti