20. 05. 2018 - 17:00
Torino sezonu završio pobjedom protiv Genoe
907
Shares
Torino sezonu završio pobjedom protiv Genoe

SERIE A

Torino sezonu završio pobjedom protiv Genoe

Sport.ba
20. 05. 2018 - 17:00
0
Shares

Torino je na odličan način završio sezonu pobjedom protiv Genoe. Nije utakmica imala nikakav rezultatski značaj jer su ekipe izborile opstanak, a ne bore se za takmičenja u Europi.

Domaća ekipa Genoe bila je daleko bolji protivnik i u prvom poluvremenu su doslovno vršili opsadu gola protivnika, ali onaj koji je pogodio bila je ekipa Torina. Prvi gol na utakmici vidjeli smo u 30. minuti, a strijelac je bio Falque na asistenciju Belottija. Ispostavit će se na kraju poluvremena da je ovo bio jedini šut prema golu Genoe i odmah je Torino postigao gol.

U drugom poluvremenu Genoa je vršila još veći pritisak, napadali su, šutirali, ali jednostavno do gola nisu mogli. U 58. minuti posao završava Baselli na asistenciju Ansaldija koji je u 83. minuti dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš. Goran Pandev je ušao na poluvremenu, a sve što je uradio bilo je smanjenje prednosti protivnika na gol razlike. Pandev je pogodio u 80. minuti utakmice.

Torino će sezonu završiti deveti ili deseti na tabeli, a ovise o rezultatu Sampdorije koja igra protiv SPAL-a. SPAL se bori za opstanak i sa istim brojem bodova kao Crotone su jedno mjesto iznad zone ispadanja. Genoa je trenutno dvanaesta, a u najgorem slučaju mogu završiti kao trinaesti i to ako Bologna pobijedi Udinese što ne bi bilo čudno s obzirom na formu Udinesea.
 

 

 

 

Učitaj još novosti