20. 05. 2018 - 14:36
Elina Svitolina osramotila prvu teniserku svijeta u finalu Rima
907
Shares
Elina Svitolina osramotila prvu teniserku svijeta u finalu Rima

WTA RIM

Elina Svitolina osramotila prvu teniserku svijeta u finalu Rima

Sport.ba
20. 05. 2018 - 14:36
0
Shares

Elina Svitolina osvojila je WTA turnir u Rimu, a u finalu je doslovno nastradala Simona Halep, prva teniserka svijeta. Elina Svitolina je Rim pokorila i prošle godine, pa osvajanje znači da je odbranila titulu na užarenoj šljaci.

Prvi set završen je rezultatom 6:0 u korist četvrte teniserke svijeta i četvrte nositeljice turnira. Nevjerovatna je statistika prvog seta, a ona nam govori da je Simona Halep osvojila samo osam poena u šest gemova. Nije prva teniserka svijeta imala nijednu gem loptu, a na servis protivnice je u tri gema osvojila svega tri poena.

Došla je u neku ruku Simona Halep na svoje u drugom setu, ali bilo je kasno da uradi nešto više jer je Elina Svitolina naštimala ruku i bila je mnogo bolja teniserka na terenu. Činjenica je da Simona nije imala nijednu break priliku u cijelom meču, a to govori dovoljno. Break je došao u trećem gemu za Svitolinu i to je ujedno bio jedini u drugom setu koji je bio dovoljan za rezultat 6:4.

Do finala Svitolina je došla preko Martićeve, Kasatkine, Kerber i Kontaveit. Samo jedan set izgubila je četvrta teniserka svijeta i to protiv Kasatkine, a sasvim zasluženo je osvojila veliki turnir u Rimu. Bila je ovo treća pobjeda u nizu za Svitolinu protiv Simone Halep, a prije ova tri meča Halep je vodila rezultatom 2-1 u međusobnim mečevima. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti