17. 05. 2018 - 18:05
LEO OTVORIO DUŠU Messi: Neymar u Realu? Ma velika katastrofa...
907
Shares
LEO OTVORIO DUŠU Messi: Neymar u Realu? Ma velika katastrofa...

GOAL.COM

LEO OTVORIO DUŠU Messi: Neymar u Realu? Ma velika katastrofa...

Sport.ba
17. 05. 2018 - 18:05
0
Shares

Kolo prije završetka španskog prvenstva, Leo Messi je 34 gola osigurao petu Zlatnu kopačku u karijeri. Novi je to povod za usporedbe s Cristianom Ronaldom i vječito pitanje koji je od ove dvojice igrača bolji, ali vižljasti Argentinac se ne želi upuštati u takve rasprave: "Nisam opterećen pitanjem najboljeg igrača u historiji, nikada nisam potencirao tu temu i zaista ne razmišljam o tome."

U svojoj bogatoj karijeri Messi je između ostalog došao do devet naslova prvaka Španije, četiri Lige prvaka, pet Zlatnih lopti te isto toliko Zlatnih kopački: "Na početku svake sezone želim napredovati, želim osvojiti svako natjecanje u kojem igramo te pomoći suigračima. Ne radim to da bih bio najbolji, već da usrećim naše navijače."

Messi je također prokomentarisao i glasine kako će njegov bivši saigrač Neymar pojačati redove najvećeg rivala, Real Madrida.

"Bila bi to jedna velika katastrofa jer je veza između Barcelone i Neymara izrazito jaka. Bio bi to veliki udarac za nas i za sve navijače Barcelone. S druge strane, bila bi to velika prednost za Real koji bi tako postao još bolji", zaključio je Messi, piše Goal.com.

170802145123-01-neymar-life-and-career-gal-super-169

Lionel Messi i Neymar igrali su zajedno u Barceloni od 2013. do 2017. godine i osvojili su sve moguće trofeje. Mnogi su smatrali da se radi o najboljem napadačkom triju pod nazivom MSN (Messi, Suarez, Neymar). Činjenica je da su bili ubitačni, ali Neymar je odlučio da sruši sve i za 222 miliona eura je prešao u Pariz da igra za PSG.

Naravno sjajno se pokazao Neymar i u PSG-u sa kojim je ove sezone osvojio ligu i dva Kupa Francuske, ali je na kraju sezone bio van terena zbog povrede. Mnogo se špekuliše o tome kako će zapravo već na kraju ove sezone završiti u Real Madridu i kako se radi o novom obaranju rekorda (270 miliona eura). PSG bi svakako mogao biti zadovoljan jer su uzeli mnogo novca od Neymarovog imena, dok bi od samog transfera već bili u plusu oko 48 miliona eura.

Pojedinci su govorili kako Neymar svojim ponašanjem loše utiče na klub, dok je Unai Emery prilikom objavljivanja da više neće biti trener PSG-a, rekao kako on nije bio prva violiona u klubu i kako se zapravo Neymar pitao za sve. Sada na kormilo dolazi Thomas Tuchel i pitanje je koliko će temperamentni trener tolerisati Neymarovo ponašanje. Cavani je jedan od onih koji su zamalo otišli zbog Neymara jer su došli u sukob zbog izvođenja penala i slobodnih udaraca. Međutim, u Realu ne strahuju od temperamenta sjajnog Brazilca, te će Florentino Perez sigurno učiniti sve da ga dovede...

zidane-perez-realmadrid-2015-2016-356x237

Prema pisanju katalonskog "Sporta" Neymar pokušava izgladiti odnose s predsjednikom Barce, Josepom Bartomeuom. Njih dvojica nisu u dobrim odnosima od Neymarovog odlaska a potom i tužbe u pokušaju da iznudi još novca. Ipak, Brazilac se usudio kontaktirati Bartomeua i izviniti se za svoje postupke, te naglasio da bi se volio vratiti jednog dana. Kakva je sudbina Neymara to ostaje da vidimo, međutim jasno je da je u Barcelonu ipak dobrodošao i nakon svega što se izdešavalo. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti