17. 05. 2018 - 13:21
Miljenik navijača Newcastlea odlazi u London
907
Shares
Miljenik navijača Newcastlea odlazi u London

SKY SPORTS

Miljenik navijača Newcastlea odlazi u London

Sport.ba
17. 05. 2018 - 13:21
0
Shares

Rafa Benitez došao je na brod koji tone 11.3.2016 godine i nije uspio da sačuva Newcastle u Premier ligi. Nakon ispadanja u Championship nije odustajao od svog cilja i već naredne sezone je vratio Newcastle u društvoj najbolji, a ove sezone uspio je da ih sačuva u Premier ligi i za relativno kratak period postao je miljenik navijača iako nije tako bilo na samom početku.

Španski trener odavno imao veoma loš odnos sa upravom kluba, no to ga nije spriječilo da napravi sjajne rezultate. Nakon nešto više od dvije godine ipak će reći zbogom Newcastleu i prema pisanju Sky Sportsa preuzet će klupu West Hama.
 


Navijači West Hama su oduševljeni zamjenom za Davida Moyesa koji je imao kratku epizodu u klubu. Činjenica je da se radi o odličnom klubu, a svjestan je toga očigledno i Rafa Benitez jer je već ušao u pregovore sa premierligašem. Rafa je imao ponudu i od Napolija, ali je ista odbijena jer želi da ostane u Premier ligi i Italija ga ne interesuje u ovom trenutku.

Slavni trener je u karijeri vodio mnogo klubova, a oni najpoznatiji su Real Madrid, Valencia, Inter, Chelsea, Liverpool, te Napoli. Španac preferira formaciij 4-4-1-1. Pedesetosmogodišnjak u svojoj bogatoj karijeri ima osvojenu jednu Ligu šampiona, jedan FA kup, jedan Kup Italije, jedan Super Kup Italije, dok je LaLigu osvajao dva puta.
 

 

Učitaj još novosti