16. 05. 2018 - 23:01
Spuštena zavjesa na Ligu Evrope : "Jorgandžije" na krilima...
907
Shares
Spuštena zavjesa na Ligu Evrope :

SJAJNI ANTOINE GRIEZMANN

Spuštena zavjesa na Ligu Evrope : "Jorgandžije" na krilima maestralnog Griezmanna do četvrtog odličja

16. 05. 2018 - 23:01
0
Shares
U centru pažnje svjetske fudbalske javnosti večeras je bio susret finala Lige Evrope gdje su koplja ukrstili Atletico Madrid i Marseille. Na vrelom terenu u Lyonu,ekipa Marseillea imala je ogromnu podršku vijernih navijača,koji su napravili atmopsferu kao da se igralo na popularnom "Veledromu". Atletico je jurio četvrtu titulu danas,dok je Marsej pokušao da osvoji prvi trofej u Evropi za francuski tim poslije 1996. godine kada je PSG osvojio Kup pobednika kupova.
 
Bolje je krenuo Marseille , ekipa Rudy Garcije je bila nešto bolja na startu, imali su veliku šansu u 4. minutu kada je Germain izbio sam ispred Oblaka i poslao loptu preko prečke na veliku žalost navijača u Francuskoj. Atletiko je zaprijetio prvi put u 16. minutu preko Kokea kada je iskoristio loptu i uhvatio volej sa 25 metara, ali je lopta prošla pored stative. Do vodstva ekipa iz Madrida dolazi nakon kolosalne greške odbrane Marseilla,a igrač kalibra Antoine Griezmann to ne propušta i Atletico vodi 1-0. Emotivno je bilo na stadionu kada je zbog povrede igru morao da napusti Dimitri Payet.
22d349a97539229020180516223053
Već početkom drugog dijela Atletico možda i rješava pitanje prvaka, sjajo izgrađenom akcijom, naravno strijelac je ponovo sjajni Griezmann. Igrao se 89. minut meča, polukontra Atletico Madrida, nakon dodavanja Coste do Kokea, Koke šalje loptu Gabiju koji dobrim udarcem vara Mandandu za konačnih 3:0! Kada se podvuče crta, bila je to dobra predstava "Jorgandžija" i sasvim zaslužena pobjeda i dizanje trofeja Evropske lige.
Učitaj još novosti