16. 05. 2018 - 19:46
Engleski reprezentativci obasuli twitter objavama, ogromna...
907
Shares
Engleski reprezentativci obasuli twitter objavama, ogromna euforija među fudbalerima

TIM GARETHA SOUTHGATEA U VESELOM RASPOLOŽENJU KREĆE NA PRIPREME ZA MUNDIJAL

Engleski reprezentativci obasuli twitter objavama, ogromna euforija među fudbalerima

Sport.ba
16. 05. 2018 - 19:46
0
Shares
Gareth Southgate, selektor Engleske reprezentacije danas je saopštio 23 putnika na svjestko prvenstvo u Rusiji, koje počinje u junu.
Igrači s njegova popisa imaju u prosjeku samo 19 nastupa za reprezentaciju, a najiskusniji je Chelseajev stoper Gary Cahill s 58 nastupa. Ovo je najneiskusniji tim Engleske još od 1962. godine. Iako su engleski novinari i javnost očekivali da će Southgate pozvati fantastičnog Fulhamova 17-godišnjaka Ryana Sessegnona, to se ipak nije dogodilo.

S popisa je izostao dugogodišnji golman Joe Hart, a branit će Jordan Pickford, Jack Butland i Nick Pope. S popisa je izostao odlični Burnleyev stoper James Tarkowski, koji je bio u konkurenciji za momčad, a u napadu je Southgate igrao na sigurno i pozvao je Kanea, Vardyja, Welbecka i Rashforda.

No prvi poziv u reprezentaciju dobio je mladi Liverpoolov desni bek Trent Alexander-Arnold, a hrabri Southgate je pozvao samo petoricu igrača koji su igrali na prošlom SP-u, a nijedan igrač u kadru reprezentacije nikada nije dobio utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Brojni engleski reprezentativci oduševljeno su dočekali Southgateove pozive. Trent Alexander-Arnold objavio je na Twitteru svoju fotografiju kao klinca u engleskom dresu.
"Od malih nogu sam sanjao igrati za Englesku. Danas se taj san ostvario. Ponosan sam što ću predstavljati tri lava ovog ljeta", napisao je Liverpoolov igrač.

Duhovit je bio Leicesterov stoper Harry Maguire. On je prije dvije godine Englesku gledao na tribinama u Francuskoj, a sad će imati nešto bolji pogled, onaj s terena. Maguire je objavio fotografiju s prijateljima s kojima je navijao za svoju zemlju uz komentar:
"Kako se stvari brzo promijene u dvije godine".

Kyle Walker je priznao da je propustio izbornikov telefonski poziv, iako je znao da će biti pozvan u reprezentaciju.

"Ovo je jedini telefonski poziv koji sigurno ne želiš propustiti", napisao je Walker uz screenshot mobitela na kojemu se vidi da ga je izbornik zvao.

Marcusu Rashfordu koji je s 20 godina skupio već 17 nastupa za reprezentaciju, nastupit će na svojem prvom SP-u. Na Twitteru se zahvalio majci na podršci kroz cijeli život.

"Godinama si po kiši stajala uz terene, ali mama, idemo na Svjetsko prvenstvo".

Da li će iskustvo uticati na igru Engleske na prvenstvu i da li mladići mogu ispuniti očekivanja rigorozne engleske publike ostaje da se vidi, ali sigurno da euforije u timu ne nedostaje.

Učitaj još novosti