16. 05. 2018 - 11:15
Arsenal je napokon našao nasljednika Arsene Wengeru, igrači...
907
Shares
Arsenal je napokon našao nasljednika Arsene Wengeru, igrači bijesni zbog odluke!

MIKEL ARTETA

Arsenal je napokon našao nasljednika Arsene Wengeru, igrači bijesni zbog odluke!

Sport.ba
16. 05. 2018 - 11:15
0
Shares

Nakon 22. godine Arsene Wenger odlazi sa klupe Arsenala i uveliko se traži nasljednik za legendu. Teško je udovoljiti zahtjevima Arsenala jer traže trenera koji neće imati velika primanja, a koji će usput koristiti igrače iz akademije, i ono najbitnije koji će pametno trošiti novac kluba kada su u pitanju pojačanja. Sve je to mogao Wenger, ali rezultati već godinama izostaju i pitanje je koliko će se novi trener uspješno prilagoditi traženom.

Mediji iz Engleske tvrde kako je Mikel Arteta na korak od preuzimanja klupe Arsenala, a to se već provlači nekoliko dana i po svemu sudeći Arteta će biti predstavljen od strane kluba prije početka Svjetskog prvenstva. Igrači navodno nisu za dolazak Mikela Artete i smatra se kako ne bi imao autoritet, te kako Arsenalu treba provjeren trener, ali... 
 


Luis Enrique je tražio mnogo novca da preuzme klub i njegova 'ponuda' smatrala se bezobraznom. Thomas Tuchel na kraju sezone preuzima PSG i naslijedit će Unai Emerya, dok Thierry Henry ipak nije dorastao izazovu (ali Arteta jeste?), za Carla Ancelottija odustalo se pri samom spomenu jer ne bi ispunjavao tražene uslove, dok ostalih velikih imena zapravo nije ni bilo izuzmemo li Allegrija koji sasvim sigurno sada neće otići iz Juventusa, a pogotovo ne radi jednog Arsenala u kojem bi došao u potpunu maglu.
 


Navodno nisu svi sa većih pozicija u klubu bili složni oko Artete, ali na kraju su glasovi Ivana Gazidisa i Raula Sanllehija odlučili, pa možemo očekivati u toku narednih par dana da Mikel Arteta i zvanično bude predstavljen kao trener Arsenala. Tridesetšestogodišnjak je u karijeri 12 puta igrao za reprezentaciju Španije i postigao je 2 gola. Ukupno je odigrao 436 zvaničnih utakmica i postigao je 57 golova uz 46 asistencija. Između ostalih nastupao je za Barcelonu, PSG, Everton i Arsenal iz kojeg je otišao u mirovinu nakon pet godina u klubu. Najviše nastupa zabilježio je upravo u Premier ligi i to 284. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti