15. 05. 2018 - 20:07
WTA RIM Maria Sharapova ne zna na koju stranu treba da ide i...
907
Shares
WTA RIM Maria Sharapova ne zna na koju stranu treba da ide i na kraju pobjeđuje,

WTA RIM Maria Sharapova ne zna na koju stranu treba da ide i na kraju pobjeđuje,

15. 05. 2018 - 20:07
0
Shares

Prosto je nevjerovatno ono što se dešava Mariji Sharapovoj nakon što se vratila poslije suspenzije. Vjerovatno je mnogima poznato, ali ponovit ćemo da je Sharapova bila suspendovana na godinu dana zbog korištenja Meldonijuma koji nije dozvoljen u tenisu, a ona ga je konzumirala dugi niz godina. Tim ruskinje pokušao je izvući situaciju tako što su izokretali istinu, ali nije im uspjelo i sada gledamo neku u potpunosti drugu teniserku.

Sharapova je danas igrala protiv Ashelight Barty koja je igrala veoma dobro. Sharapova je bila bolja u prvom setu rezultatom 7:5. Mogla je ranije da završi 40. teniserka svijeta set, ali nakon 5:3 na kratko se vratila Barty koja je poslije dva dobijena gema izgubila dva posljednja u setu i nije došla do tie-breaka.

Drugi set nakon izgubljenog prvog seta donio je mnogo bolju igru od strane 18. teniserke svijeta koja je došla do preokreta. Spasila je Barty 0:40 kod vodstva od 4:2 i to je bio ključni gem nakon kojeg nije imala mnogo problema da sačuva prednost iako se vodila velika borba u posljednjem devetom gemu kada je Sharapova spasila dvije set lopte i to vezane.

Početak trećeg seta donio je nevjerovatnu scenu kada Maria Sharapova nije znala na koju stranu treba da ide, a iako je krenula na pogrešnu čak pet puta nije čula da joj sutkinja govori kako ide na pogrešnu. Kada ju je konačno dozvala Maria Sharapova nije promijenila izgled lica i očigledno je samo bila fokusirana na plan koji je zacrtala u glavi, ili ipak ne? Procijenite sami. Sharapova je početkom godine imala četiri vezana poraza, a sada je ipak drugačija situacija jer ima četiri pobjede i jedan poraz nakon već navede crne serije.

Timea Babos je nakon velike borbe u drugom setu prošla pored Sare Errani rezultatom 2:0, a iako je prošle godine imala samo jednu pobjedu na šljaci, ove je situacija nešto drugačija. Hsieh je također sa 2:0 pobijedila Sabalenku, dok je Collins Rose rezultatom 6:3, 4:6, 6:4 pobijedila Cirsteu. Vesnina je u dva seta bila bolja od Siegemundove, dok je Kasatkina nakon 6:0 u prvom setu i 6:4 u drugom pobijedila Ajlu Tomljanović. Kiki Bertens je iznenađujuće ispala od Sakkari u tri seta. Kerber nije dopustila iznenađenje i pobijedila je Zarinu Diyas u dva seta. Kuznetsova i Begu bile su bolje od Hercog, odnosno Peng, a do kraja dana ostala su još tri meča.

Učitaj još novosti