14. 05. 2018 - 22:46
SLIJEDI MEČ OD 200 MILIONA 17-godišnjak odveo Fulham na Wembley
907
Shares
SLIJEDI MEČ OD 200 MILIONA 17-godišnjak odveo Fulham na Wembley

KVALIFIKACIJE ZA PREMIERSHIP

SLIJEDI MEČ OD 200 MILIONA 17-godišnjak odveo Fulham na Wembley

14. 05. 2018 - 22:46
0
Shares

Fulham Slaviše Jokanovića je u revanšu prvog polufinalnog para dodatnih kvalifikacija za Premiership večeras savladao Derby County 2:0 i s ukupnih 2:1 plasirao se u finale koje će na Wembleyu odigrati protiv pobjednika drugog polufinala između Aston Ville i Middlesbrougha. Procjenjuje se kako plasman u Premiership ekipi donosi gotovo nestvarnih 200 miliona eura, pa stoga ne čudi važnost ovih dvoboja kvalifikacija, ali i interes kojeg pobuđuju u engleskoj i svjetskoj javnosti.

Derby je slavio u prvoj utakmici s minimalnih 1:0, te su gosti na revanš stigli s itekako aktivnim rezultatom. Iako je Fulham stiskao, imao nekoliko odličnih šansi i posjed lopte od 67 posto, u nastavak se ušlo s rezultatom 0:0.

No, u drugoj minuti nastavka domaćini su stigli do zasluženog vodstva i to preko najboljeg igrača utakmice, istinskog wunderkinda Ryana Sessegnona koji će za četiri dana proslaviti svoj tek 18. rođendan. Lijevonogi Sessegnon je bio nepremostiva prepreka za gostujući sastav, a mlado krilo je u 66. iz kornera asistirao Dennisu Oddoiju koji glavom sjajno pogađa za konačnih 2:0.

Fulham je na kraju utakmice imao duplo više udaraca na protivnički gol, a omjer udaraca u okvir bio je 9-1 u koristi domaćina. Uzvratna utakmica drugog polufinala igra se sutra u Birminghamu, a domaćin Aston Villa ima prednost od 1:0 iz prve utakmice u Middlesbroughu. Finale se igra 26. maja na Wembleyju u Londonu.

Učitaj još novosti