10. 05. 2018 - 20:24
Alexander ZvIJerev žari i pali Madridom, Borna Ćorić ispao na...
907
Shares
Alexander ZvIJerev žari i pali Madridom, Borna Ćorić ispao na nevjerovatan način

ATP MADRID

Alexander ZvIJerev žari i pali Madridom, Borna Ćorić ispao na nevjerovatan način

10. 05. 2018 - 20:24
0
Shares

Sve ono što se očekuje od ponajboljeg mladog tenisera na svijetu, to dobijamo nakon Munchena i u Madridu. Danas je stradao Mayer nakon 2:0 u setovima, a Zverev već pet mečeva ne gubi nijedan set. Osvojio je turnir u Munchenu, a ide i na Madrid. Šljaka ove sezone donijela je omjer Zverevu od 9-1, a jedini poraz nanio mu je zakuhtali Nishikori na turniru u Monte Carlu. 

Treći teniser svijeta izgubio je samo dva poena na svom servisu do vodstva od 5:3, a ujedno je napravio jedan break. Imao je malo problema na posljednjem serviranju u setu jer se suočio sa break loptom, ali tri poena u nizu donijela su mu prvi set. Drugi set donio je još bolje serviranje od strane Zvereva, dok je Mayer dva puta gubio svoj servis. Samo tri poena u četiri gema na svoj servis izgubio je Zverev, a ovo je samo jedan od pokazatelja u kakvoj je formi. 82% poena na prvi servis uzeo je Zverev, dok je na drugi servis osvojio čak 83% poena.

Treći teniser svijeta i drugi nositelj na turniru u narednom kolu igrat će protiv Johna Isnera ili Pabla Cuevasa. Isner je sedmi nositelj i veliki favorit, ali Pabla Cuevasa nikad ne smijemo otpisati na šljaci i u ovom meču bi moglo biti svega i svačega.

Borna Čorić je danas završio svoj nastup u Madridu, a izgubio je od Dominica Thiema rezultatom 1:2. 6:2 je bio rezultat u prvom setu za Bornu, dok je u drugom napravio break u devetom gemu i servirao je za meč, ali je onda uslijedio šok. Odmah je Borna izgubio svoj servis i kasnije je u tie-breaku izgubio rezultatom 5:7. Imao je Thiem 0:5, pa i 1:6, a Borna se vratio na 5:6, no dalje nije mogao. Posljednji set donio je prve break lopte Borni i to u osmom gemu, a imao je tri. Nažalost po Bornu nije iskoristio nijednu i Thiem je u narednom gemu napravio break koji je značio kraj za Bornu.

Učitaj još novosti