10. 05. 2018 - 18:17
Kiki Bertens izbacivanjem Sharapove još jednom potvrdila da je...
907
Shares
Kiki Bertens izbacivanjem Sharapove još jednom potvrdila da je šljaka njena podloga

WTA MADRID

Kiki Bertens izbacivanjem Sharapove još jednom potvrdila da je šljaka njena podloga

10. 05. 2018 - 18:17
0
Shares

Od kako je bila suspendovana godinu dana zbog korištenja 'Meldonijuma' Maria Sharapova nikako ne može da naštima ruku i da se vrati bar blizu nekadašnje forme. Kiki Bertens je danas bila bolja nakon preokreta. Po setovima bilo je 4:6, 6:2, 6:3.

Sharapova kao 52. teniserka svijeta bolje je otvorila meč četvrtine finala Madrida i stigla je do prednosti od 3:1, ali Bertens se odmah vratila na 3:3. Do kraja seta Bertens nije imala više break prilika, dok je u svojim servis gemovima uspjela da se provuče kroz prvi, ali ne i drugi, pa je break u desetom gemu donio Mariji vodstvo u setovima.

Kiki Bertens pobijedila je u 2017. godini ukupno 29 mečeva, a čak 22 meča je pobijedila na šljaci. Danas je u drugom setu pokazala i zašto. Maria Sharapova nije uspjela ni da se okrene, a već je gubila 1:5. Mirnija je bila završnica seta, a obe teniserke su uzele svoje servise za 6:2 u korist Kiki Bertens.

20. teniserka svijeta furiozno je počela i treći set, pa je baš kao i u drugom došla do 5:1 veoma brzo. No ovaj put Sharapova dolazi do dva gema u nizu, ali onda nakon jedne spašene meč lopte nije uspjela da spasi drugu i izgubila je sa 3:6. Polufinalni meč za Bertens donosi duel sa sedmom nositeljicom turnira Caroline Garciom.

Učitaj još novosti