10. 05. 2018 - 09:12
Šarić od junaka do tragičara: Hrvat odigrao sjajnu utakmicu,...
907
Shares
Šarić od junaka do tragičara: Hrvat odigrao sjajnu utakmicu, ali onda poklonio Bostonu prolazak u finale

NBA

Šarić od junaka do tragičara: Hrvat odigrao sjajnu utakmicu, ali onda poklonio Bostonu prolazak u finale

10. 05. 2018 - 09:12
0
Shares

Boston je u petoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije savladao Philadelphiju 114:112 i prošao u veliko finale s omjerom 4:1. Opet je odličan u dresu Phile bio Hrvat DArio Šarić, ali ni to im nije pomoglo da izbore makar još jedan meč.

Šarić je sinoć statistički odigrao i svoju najbolju utakmicu karijere barem što se playoffa tiče. Za 40 minuta postigao je 27 poena uz šut 8/14 (3/3 za trice), a tome je dodao i 10 skokova, 4 asistencije te po 1 blokadu i izgubljenu loptu. Hrvat je, uz Joela Embiida, bio najefikasniji igrač svoje momčadi, ali ipak statistika ne otkriva da je Šarić napravio dvije velike greške u završnici utakmice te tako omogućio Bostonu da upiše pobjedu i zaključi ovu seriju.

Pri rezultatu 109:107 za Philadelphiju, nešto više od minute to kraja utakmice loptu je imao Boston, a Jayson Tatum je još jednom prevario protivničku odbranu i krenuo na polaganje. No, lopta mu je ostala na obruču, a do nje je prvi došao njegov suigrač Marcus Smart te je ubacio kroz obruč za 109:109. Šarić je u toj situaciji bio najbliži obruču, ali nije zagradio Smarta već je gledao hoće li Tatum postići koš ili ne.

Na drugoj strani Sixersi su pokušali vratiti vodstvo upravo preko Šarića. Izborio je situaciju u postu gdje je na njemu ostao niži Smart, dobio loptu i krenuo u stvaranje pozicije iz koje bi, leđima prema košu, zabio koš. Međutim, u driblingu je pretjerao pa je izgubio loptu što je na drugoj strani iskoristio Tatum te doveo Boston u vodstvo.

Nakon toga je došao red da pogriješi Joel Embiid. On je izborio dobru poziciju ispod koša u dvoboju s Aronom Baynesom, ali iz dva pokušaja nije uspio poentirati. Tu je utakmica bila gotova te je Boston mogao početi sa slavljem i pripremom za finale Istoka protiv Clevelanda.

Na takav je način završila odlična utakmica odlične serije dviju momčadi s mnoštvom sjajnih mladih igrača. U sinoćnjoj utakmici Boston se odvojio u drugoj četvrtini, ali Philadelphia se vratila te u samu završnicu ušla s vodstvom. No, opisanim greškama Šarića i Embiida Sixersi su se ipak morali oprostiti od sezone.

Uz Šarića i Embiida, dvoznamenkasti su u redovima Sixersa bili Ben Simmons (18p, 8s, 6a) i JJ Redick (14p, 3a). Kod Bostona su najbolji bili Jayson Tatum (25p, 4a, 3s) i Jaylen Brown (24p, 4s, 2a), a dvoznamenkasti su bili i Terry Rozier (17p, 6s, 2a), Al Horford (15p, 8s, 5uk, 3s), Marcus Smart (14p, 6s, 6a, 3uk) i Aron Baynes (13p, 9s). Finalna serija Istoka počinje u nedjelju, a dan kasnije kreće i finale Zapada između Golden Statea i Houstona.

Učitaj još novosti