07. 05. 2018 - 16:19
Maria Sharapova igra odličan tenis na šljaci u Madridu, Petra...
907
Shares
Maria Sharapova igra odličan tenis na šljaci u Madridu, Petra Martić ispala

WTA MADRID

Maria Sharapova igra odličan tenis na šljaci u Madridu, Petra Martić ispala

07. 05. 2018 - 16:19
0
Shares

 Tri mjeseca je bez pobjede bila nekadašnja najbolja teniserka svijeta, a sada je ta serija napokon prekinuta i to sa dvije vezane pobjede. Jučer je Buzarnescu pala u stilu, a danas je savladana redovna mušterija Irina Begu. Bila je ovo četvrta pobjeda u isto toliko mečeva Marie Sharapove protiv trenutno 38. teniserke svijeta koja je jučer iznenađujuće izbacila Jelenu Ostapenko.

Maria Sharapova je loše ušla u meč i odmah je izgubila svoj servis gem, a to je rezultiralo vodstvom od 3:1 Begu koja je igrala solidno. No onda se Maria vraća i do pred kraj seta nismo vidjeli breakove. Maria Sharapova u najboljem mogućem trenutku po nju došla je do breaka, a on je ujedno značio i osvajanje prvog seta jer se radilo o dvanaestom gemu. Begu je u posljednjem servis gemu spasila dvije set lopte, a između njih je imala jednu gem loptu za tie-break, no nije je iskoristila i treća set lopta je otišla u korist 52. teniserke svijeta Sharapove. 

Drugi set Begu je pala u potpunosti i očigledno je bila dotučena nakon ishoda prvog seta. Nikad Begu u karijeri nije osvojila set protiv Sharapove, a to se nastavilo i danas iako do sada Sharapova nije briljirala, a već smo naveli četiri uzastopna poraza u periodu od tri mjeseca. Begu je napravila break u prvom gemu drugog seta, ali u prvom je bilo borbe, dok je u drugom Sharapova vezala šest gemova. Interesantno je da u četvrtom, petom i šestom gemu seta Begu nije osvojila nijedan poen. Dok je na četiri gema u nizu osvojila samo jedan. Na kraju samo možemo konstantovati da je teniserka iz Rusije sasvim zasluženo prošla do osmine finala Madrida.
 


Nešto ranije svoj meč odigrala je i Caroline Garcia, a ona je savladala Petru Martić sa 2:0 u setovima. Mladenović je nakon tri seta bila bolja od Zhang, dok je danas na rasporedu još pet mečeva od kojih su dva u toku, a na jednom igra Caroline Wozniacki. Karolina Pliskova i Azarenka bi od 21:30h trebale da stave šlag na tortu u Madridu.

Učitaj još novosti