06. 05. 2018 - 21:23
PRIJE SVEGA VELIKI GOSPODIN Arsene Wenger posljednjom izjavom...
907
Shares
PRIJE SVEGA VELIKI GOSPODIN Arsene Wenger posljednjom izjavom zadivio cijeli svijet

PRIJE SVEGA VELIKI GOSPODIN Arsene Wenger posljednjom izjavom zadivio cijeli svijet

06. 05. 2018 - 21:23
0
Shares

Bio jednom jedan Arsene Wenger u Arsenalu... Danas je završen brak Arsenala i Arsene Wengera koji je ušao na mala vrata u klub, ali na kraju je otišao u legende. Činjenica je da posljednjih godina nije to bilo to, pa je možda i ranije trebalo da dođe do rastanka, ali do toga nije došlo jer je Wenger uvijek htio da izvuče maksimum, a kako otići kada ste život posvetili jednom klubu.
 


No na kraju je legenda prelomila i sigurno je donio pravu odluku jer kako on, tako i klub trebaju promjenu. Današnje riječi velikog Wengera će se pamtiti zauvijek, a evo šta je imao za reći nakon posljednje utakmice na Emiratesu: "Za kraj želim reći da je samo Arsenal bitan. Hvala vam što ste me trpili tolike godine. Znam da to nije bilo lako, ali iznad svega ja sam baš kao i vi, navijač Arsenala. Od vas tražim samo da podržite igrače i tim naredne sezone jer oni to zaslužuju. Završiću ovaj govor kratkom rečenicom. Nedostajaćete mi. Hvala vam svima što se te bili bitan dio mog života." Podsjećamo Wenger će voditi Arsenal na još dvije utakmice, ali u pitanju su gostovanja. 

Wenger je karijeru u Arsenalu završio sa 17 osvojenih trofeja, ali nakon sjajnih godina i dominiranja u Premier ligi već dugo nije uradio ništa konkretno. Ove godine je došao do polufinala Lige prvaka, ali to nije ono što ovako veliki klub želi i traži od svog trenera. Velika imena se spominju kao mogući nasljednici i možda će osvojiti neki trofej, ali 17 trofeja niko nikad neće nadmašiti. Danas se Wenger oprostio na veličanstven način jer je petardom ispratio Burnley.
 

 

 

Učitaj još novosti