06. 05. 2018 - 09:04
Cijeli svijet je uz sir Alexa: Ronaldo i Beckham uz...
907
Shares
Cijeli svijet je uz sir Alexa: Ronaldo i Beckham uz 'nogometnog oca', ali i Drogba, Rooney, Ozil...

PODRŠKA LEGENDARNOM TRENERU

Cijeli svijet je uz sir Alexa: Ronaldo i Beckham uz 'nogometnog oca', ali i Drogba, Rooney, Ozil...

06. 05. 2018 - 09:04
0
Shares

Nogometni svijet sinoć je zatekla vijest da je legendarni menadžer Manchester Uniteda sir Alex Ferguson doživio moždani udar, da je hitno prevezen u obližnju bolnicu i operisan. 76-godišnjak je srećom u stabilnom stanju, ali potrebni mu su mu mir i intenzivna njega kako bi oporavak bio što brži.

"Operacija je prošla dobro, ali sir Alex Ferguson treba neko vrijeme intenzivnije njege kako bi se optimizirao njegov oporavak. Porodica zahtijeva privatnost u ovim trenucima", nedugo nakon operacije izdao je United u službenom saopćenju.

Njegovu bivšem klubu pridružili su se i brojni drugi. Mnogo ljudi i klubova zaželjelo je velikom Škotu brz oporavak te izrazilo suosjećanje. Predvode ih njegovi bivši igrači koje je stvorio, planetarno popularne zvijezde Cristiano Ronaldo i David Beckham.

"Moje misli i molitve su s tobom, prijatelju dragi. Budi jak, šefe", napisao je Ronaldo na Twitteru dok je Becks poručio: "Nastavi se boriti, šefe. Šaljem molitve i ljubav Cathy i cijeloj porodici."

Ronaldo i Beckham su samo od nekih. Poruke podrške poslali su i Robin van Persie, Max Allegri, Mesut Özil, Wayne Rooney, Didier Drogba, Thierry Henry, svi mogući klubovi... Ujedinjeni u podršci su i brojne osobe izvan nogometa poput sira Moa Faraha ili Borisa Beckera, podršku je poslao i NBA...

 

Učitaj još novosti