04. 05. 2018 - 16:07
Petra Kvitova čudesnim preokretom stigla do finala turnira u Pragu
907
Shares
Petra Kvitova čudesnim preokretom stigla do finala turnira u Pragu

WTA PRAGUE

Petra Kvitova čudesnim preokretom stigla do finala turnira u Pragu

04. 05. 2018 - 16:07
0
Shares

 Fenomenalan meč odigrala je danas Petra Kvitova protiv 31. teniserke svijeta i 6. nositeljice turnira Zhang. Prvi set teniserka iz Češke koja je postavljena za drugu nositeljuicu turnira, odigrala je veoma dobro, ali nikako nije mogla da odoli servisima protivnice koji su s obzirom na njenu visinu, bili fenomenalni. 

Imala je Kvitova doduše u drugom gemu jednu break priliku, ali i u desetom gemu dvije dodatne break prilike koju su automatski bile set lopte, no nije ih iskoristila i tako se igrao tie-break. Zhang je krenula sjajno i imala je prednost od 5:1, ali onda kreće sjajna serija Kvitove koja ne gubi svoje servise, a ujedno pravi tri mini breaka i tako stiže do preokreta i rezultata 6:5. Uspjeha je Zhang da osvoji poen za 6:6 i da se bar na kratko vrati u igru, ali naredna dva poena ponovo idu na stranu Kvitove koja na sjajan način osvaja set. 

Bio je ovo početak kraja za Zhang koja nakon ovakvog preokreta nije mogla da igra tenis. Drugi set je završen rezultatom 6:0 u korist Kvitove, a Zhang nije bila ni sjena one teniserke iz prvog seta. Kvitova je nastavila da servira sjajno i protivnici do kraja meča nije prepustila nijednu break priliku, a Zhang je izgledala kao teniserka van top 100 i bila je kažnjena. 

U drugom polufinalnom meču danas su se sastale Buzarnescu i Camila Giorgi, a rezultat je bio 2:1 u korist Buzarnescu. Rumunka je postavljena za sedmu nositeljicu turnira, dok Giorgi nije bila među nositeljima. Prvi set je otišao u korist Giorgi, a rezultat je bio 4:6. Italijanka je imala prednost na samom početku od 0:3, ali se Buzarnescu brzo vratila na 3:3. Nije Giorgi prepuštala vodstvo protivnici, a iskoristila je još jedan break i tako je povela u setovima. 

Drugi set donosi mnogo bolju i kvalitetniju igru od strane Buzarnescu koja pokazuje zašto je bila favorit za prolazak u finale. Izgubila je Buzarnescu jedan servis gem, ali je osvojila tri sa samo dva izgubljena poena i tako je sa tri breaka došla do osvajanja seta rezultatom 6:3. 

Posljednji set donio je mnogo drame, a Giorgi je cijelo vrijeme bila u vodstvu, no nikako nije uspijevala da se odlijepi na dva gema prednost iako je servirala nakon 4:3 i 5:4. Naravno nakon 5:4 servirala je za meč, a nakon što nije uradila ništa na svoj servis Buzarnescu je to kaznila na najbolji mogući način i sa tri gema u nizu je zakazala finale sa Petrom Kvitovom. 
 

 

Učitaj još novosti