04. 05. 2018 - 09:19
ZLATNO DOBA SLAVNOG KLUBA: Bili su na samom dnu, a sada su...
907
Shares
ZLATNO DOBA SLAVNOG KLUBA: Bili su na samom dnu, a sada su NEZAUSTAVLJIVI

KONKURENCIJA SLAVNOM ŠPANSKOM DVOJCU

ZLATNO DOBA SLAVNOG KLUBA: Bili su na samom dnu, a sada su NEZAUSTAVLJIVI

04. 05. 2018 - 09:19
0
Shares

Atletico Madrid je jedan od najvećih španskih klubova. 

Rojiblancosi su s 10 naslova prvaka i još osam drugih mjesta pozicionirani odmah iza nedodirljivog dvojca Real Madrida i Barcelone.

No stvari su krenule po zlu na prijelazu stoljeća nakon osvajanja duple krune 1996. pod upravljanjem kontroverznog predsjednika Jesusa Gila, krenuo Atleticov pad koji je kulminirao ispadanjem u drugu ligu 2000. godine.

Klub je proveo dvije godine u drugoligaškom društvu, a po povratku je počeo polako vraćati svoje mjesto u eliti španskog nogometa. Definitivni iskorak krenuo je 2011. - bila je to godina kada je na klupu sjeo Diego Simeone.

Atletico u svojoj historiji ima devet nastupa u finalima europskih natjecanja; plasman u finale Europske lige rušenjem Arsenala peto je finale pod vodstvom Simeonea. Cholo je potpisao i jedan od dva europska trofeja u povijesti kluba osvajanjem istog natjecanja već u svojoj prvoj sezoni na klupi Colchonerosa.

Ne treba zaboraviti ni njegov vjerovatno najveći uspjeh: osvajanje naslova prvaka Španije 2014. godine i prekid duopola Reala i Barcelone, koji je do tog trenutka trajao punih 10 godina. Ukupno je Simeone Atleticu donio pet trofeja u sedam sezona.

Atletico se razvio u klub ne samo uspješan na terenu, nego i izvan njega. 

Atletico se posljednjih godina vratio na staze stare slave čvrsto su se pozicionirali kao treći klub Španije, s ambicijama da pokvare planove najjačem dvojcu koliko je god to moguće.

 

Učitaj još novosti