03. 05. 2018 - 23:33
Salzburg čudesnom igrom došao do produžetaka, ali četiri...
907
Shares
Salzburg čudesnom igrom došao do produžetaka, ali četiri minute prije kraja ostali su bez jedanaesteraca i eventualnog finala Europa lige

EUROPA LIGA POLUFINALE

Salzburg čudesnom igrom došao do produžetaka, ali četiri minute prije kraja ostali su bez jedanaesteraca i eventualnog finala Europa lige

03. 05. 2018 - 23:33
0
Shares

Salzburg je nakon 0:2 iz prve utakmice polufinala Europa lige stigao do 2:0 na svom stadioni i tako je prvak Austrije izborio zaslužene produžetke. Sve do 116. minute bili su bolja ekipa, a prosto nevjerovatno je da Marseille nije uputio nijedan udarac u okvir gola tokom 90 minuta igre i teško je reći koliko su zaslužili prolazak dalje. 

Na kraju kroz produžetke u 116. minuti utakmice Rolando koji je ušao u 101. minuti postigao je zlata vrijedan pogodak za Marseille i to nakon kornera koji je izveo Payet. Payet je večerašnjom sedmom asistencijom postao rekorder ove sezone u Europa ligi i još jednom pokazuje kako je fenomenalan nogometaš koji vodi Marseille svojim sjajnim igrama. Na kraju utakmice tužno je da zapravo jedan jedini udarac u okvir gola Marseillea vodi ekipu iz Francuske u finale Europa lige, ali to je nogomet gdje je sve moguće. Pred sami kraj najbolji pojedinac iz Salzburga Haidara dobio je drugi žuti karton, a mnogo vatre bilo je do samog kraja utakmice. Trener domaće ekipe nije se mogao pomiriti sa ispadanjem i on je bio jedan od onih koji su napali glavnog sudiju.

Atletico Madrid je ranije savladao Arsenal sa 1:0 i nakon 1:1 iz prve utakmice sa ukupnih 2:1 prošli su u finale. Nevjerovatna je činjenica uz taj jedan udarac u okvir gola da je Marseille postigao autogol tek nakon 7,5 godina u Europskim takmičenjima. Ni u ovoj utakmici nije se proslavio sudija, a samo se utopio u sivilo koje viđamo iz utakmice u utakmicu.
 

 

Učitaj još novosti