03. 05. 2018 - 20:02
Real Madrid rutinski do pobjede protiv Baskonije
907
Shares
Real Madrid rutinski do pobjede protiv Baskonije

ACB ŠPANJOLSKA

Real Madrid rutinski do pobjede protiv Baskonije

03. 05. 2018 - 20:02
0
Shares

Real Madrid je totalno dominantan ove sezone u ACB Ligi Španjolske i stigli su do 27 pobjede nakon 30 odigranih utakmica. Večeras su porazili na domaćem terenu ekipu Baskonije rezultatom 101:89, a prvoplasirana ekipa u ligi bila je bolja tokom cijele utakmice i sasvim zasluženo su slavili bez Luke Dončića.

Baskonija se dobro držala u prvoj četvrtini, a imali su u par navrata prednost i to jednom i pet poena, dok su drugi put okrenuli i stigli na plus četiri, ali na kraju su ipak gubili minimalnim rezultatom 24:25. Na samom početku dva poena postigla je Baskonija i imali su jedinu prednost od 25:26, a do kraja poluvremena imali su minus od osam poena. Real Madrid je imao i četrnaest poena prednost, ali nisu uspjeli da sačuvaju visoku prednost. 

Nakon odmora Real Madrid je ponovo držao sve u svojim rukama, a prednost od četrnaest poena ponovo se vratila i na kraju su imali plus trinaest kod rezultata 75:62 sa kojim se ušlo u posljednju četvrtinu meča. Najbliže što je Baskonija uspjela da priđe bilo je minus šest poena, a na kraju je bilo minus dvanaest. Moglo je biti mnogo više da je Real Madrid igrao više u trenutcima kada je padala Baskonija, ali mogu biti zadovoljni sa odličnom pobjedom. 

Baskonija nakon ove utakmice ostaje na trećem mjestu sa 42 boda koliko ima i drugoplasirana Barcelona. Real Madrid ima 54 i uvjerljivo su prvoplasirani. Najbolji na utakmici bio je sa 22 poena Luca Vildoza iz Baskonije, a Matt Janning je dodao 13 u Baskoniji, dok je u ekipi Real Madrida najbolji sa 17 poena bio Trey Thompkins, a 16 je dodao Rudy Fernandez. Ništa lošiji nisu bili ni Sergio Llull i Felipe Reyes sa po 14 poena.

Učitaj još novosti