03. 05. 2018 - 08:58
SLOVENAC PRIZNAO VELIKE GREŠKE Skomina se slomio u svlačionici...
907
Shares
SLOVENAC PRIZNAO VELIKE GREŠKE Skomina se slomio u svlačionici nakon što je shvatio šta je napravio

LIGA PRVAKA

SLOVENAC PRIZNAO VELIKE GREŠKE Skomina se slomio u svlačionici nakon što je shvatio šta je napravio

03. 05. 2018 - 08:58
0
Shares

Real Madrid i Liverpool susret će se u kijevskom finalu ovogodišnje Lige prvaka. Kraljevi su na jedvite jade izbacili Bayern, dok je Vučica večeras bila blizu senzacije nakon 2:5 s "Anfielda". Ipak, oba revanša polufinala obilježile su sudijske nepravde.

Još uvijek se prepričava to koliko je Cakir s pomoćnicima "pogurao" Real ka finalu, a čini se da je i Liverpool imao dobranu pomoć Slovenca Skomine. Također, ne treba smetnuti s uma da su Redsi imali sreće i u četvrtfinalu protiv Man Cityja, kojem je poništen gol Sanea za 2:0 u revanšu, ali i nije sviran čist penal. Sinoć je kod rezultata 2:2 u 49. minuti Edin Džeko izašao sam pred Lorisa Kariusa koji ga je srušio u šesnaestercu. Trebao je to biti penal i crveni karton za golmana Liverpoola, ali je sudac Damir Skomina sa svojim prvim pomoćnikom Jurom Praprotnikom pokazao na ofsajd kojeg gle čuda nije bilo.

Međutim, ni to nije sve. Još veći propust sudijske ekipe iz Slovenije dogodio se u 60. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu lopta je stigla do Stephana El Shaarawyja na drugoj stativi, a njegov udarac i gol za 3:2 rukama je odbranio desni bek Trent Alexander-Arnold. Čist penal koji nije sviran također. Svi su na "Olimpicu" očekivali penal i crveni karton za igrača engleske ekipe, ali Skomina i ovog puta nije dosudio penal nego samo korner za Rimljane. 

33333

Cijenjeni ialijanski novinar Tancredi Palmeri, dopisnik Beina i CNN-a, nakon utakmice je na Twitteru pod egidom "ekskluzivno" objavio: "Sudija Skomina se nakon utakmice u svlačionici slomio kada je shvatio kakve je greške napravio i priznao je da je donio pogrešne odluke."

 

Učitaj još novosti