02. 05. 2018 - 09:11
Steph Curry se vratio na teren i samo nastavio gdje je stao,...
907
Shares
Steph Curry se vratio na teren i samo nastavio gdje je stao, Cavsi nakon produžetka napravili break

NBA PLAYOFF

Steph Curry se vratio na teren i samo nastavio gdje je stao, Cavsi nakon produžetka napravili break

02. 05. 2018 - 09:11
0
Shares

Golden State Warriorsi dugo su bili bez najboljeg košarkaša Stepha Currya, ali njegov povratak obilježilo je 28 postignutih poena i komentari tipa da se ne primijeti da ga nije bilo jer ponovo igra sjajno i pogađao je 'sve'. Golden State je prvu utakmicu kod kuće pobijedio sa 22 poena razlike, a sada su došli do 2:0 u također drugoj utakmici kod kuće i imaju veliku prednost protiv New Orleans Pelicansa koji su izbacili Portland sa 4:0. Konačan rezultat utakmice koja je igrana rano jutros bio je 121:116.

Prvo vodstvo na utakmici došlo je za New Orleans i to ono od 0:2, a Golden State sve što je imao bilo je 5:2 i nakog toga do kraja četvrtine bili su u podređenom položaju. Išao je New Orleans i do plus devet i to kod rezultata 20:29, ali do kraja četvrtine više nisu postizali poene, a Golden State je napravio seriju 7:0 i tu je bio kraj prve četvrtine. Do kraja poluvremena Golden State je nastavio gdje je stao i uspjeli su da preokrenu rezultat, a na poluvrijeme su otišlo sa prednošću od tri poena(58:55). 

Izgledalo je na samom početku da će treća četvrtina biti presudna za Pelicanse jer su odmah na startu imali minus osam poena, ali onda su se razigrali, pa su čak i prešli u vodstvo od pet poena. No nisu izdržali i u posljednju dionicu igre ušlo se rezultatom 88:86. Favoriti su tek počeli da igraju znatno bolje na samom kraju, a Pelicansi su znatno pali i nisu mogli da prate nivo igre koji je držao Golden State. Išlo se i do plus trinaest za domaću ekipu, a na kraju je sve završilo malom serijom Pelicansa koji su smanjili na pet poena razlike i više vremena nije bilo.

Najbolji u Golden Stateu bili su Kevin Durant i Steph Curry sa po 29, odnosno 28 poena. Durant je imao 7 asistencija i 6 skokova, dok je Curry dodao 2 asistencije i 7 skokova. U poraženoj ekipi Davis je imao 25 poena, 5 asistencija i 15 skokova, dok je Holiday dodao 24 poena, 8 asistencija i 8 skokova. New Orleans će sada imati dvije utakmice kod kuće koje bi mogle biti ključne jer u slučaju breaka Golden Statea tu bi vjerovatno završili svoj posao u Playoffu. 
 


U drugoj utakmici Cleveland je u gostima napravio break protiv Toronto Raptorsa i nakon prve utakmice vode sa 0:1. Cavsi su do pobjede došli veoma teško i morali su da igraju produžetak, ali i da se vade u posljednjoj dionici, no uspjeli su i na kraju je rezultat glasio 112:113(105:105).

Odlično je krenula domaća ekipa u utakmicu i izgledalo je kako će rasturiti Cleveland koji je izgledao poprilično istrošen nakon što su tek nakon sedme utakmice prošli dalje. Toronto je napravio seriju od 6:0, a nakon toga su konstantno povećavali prednost koja je na kraju prve četvrtine završila sa maksimalnih četrnaest poena prednosti. Do sredine druge četvrtine dobro su se držali i održavali su prednosti, ali onda Cavsi počinju da pogađaju sve i dolaze na samo poen zaostatka. Na odmor se otišlo rezultatom 60:57 za Toronto jer su pogodili dvicu u posljednjem napadu. 

Treća četvrtina ponovo prolazi u znaku Toronta i sve su imali u svojim rukama nakon što su došli do plus trinaest, ali opet pad nakon sredine četvrtine i Cavsi stižu do minus pet na kraju. Odmah su došli do plus deset na samom početku nakon 5:0, ali do kraja ipak nisu bili na nivou i Cavsi se vade u posljednjim sekundama, pa su tako izborili produžetke. Od samog početka produžetka prednost je bila na stranic Clevelanda, a sve što je uspio Toronto jeste da sa minus šest smanji na poen razlike i tako je utakmica završila pobjedom gostujuće ekipe. 

Najbolji igrač utakmice bio je naravno LeBron James sa 26 poena, 13 asistencija i 11 skokova. Od Smitha i Corvera James je imao solidnu pomoć jer su dodali redom 20, odnosno 19 poena. U poraženoj ekipi najbolji su bili DeRozan sa 22 poena i Valanciunas koji je dodao 21 poen i isto toliko skokova. 
 

Učitaj još novosti