30. 04. 2018 - 14:13
Messi nakon osvojene titule: Samo ovo će biti dostojan...
907
Shares
Messi nakon osvojene titule: Samo ovo će biti dostojan oproštaj Inieste!

PRVENSTVO BEZ PORAZA

Messi nakon osvojene titule: Samo ovo će biti dostojan oproštaj Inieste!

30. 04. 2018 - 14:13
0
Shares

Barcelona je i službeno postala novi prvak Španije, čime je stavila u vitrinu ovaj trofej 25. put u svojoj historiji. Najbolji igrač 'Blaugrane', Lionel Messi, bio je vidno zadovoljan nakon postignutog hat-tricka u La Coruni pri pobjedi 4-2 nad domaćim Deportivom.

"Presretan sam što smo osvojili prvenstvo. Znamo kako je teško osvojiti ligu i moramo to cijeniti i proslaviti sa svima", rekao je najbolji strijelac La lige, koji trenutno ima 32 pogotka na svom kontu – pa nastavio: "Mislim da smo bili puno bolji od svih naših protivnika ove sezone u prvenstvu, a nismo izgubili puno utakmica sveukupno ove sezone. Samo jednu u Kupu kralja i nažalost u Ligi prvaka, što je bilo vrlo neočekivano s obzirom na našu formu."

Osvrnuo se tako i na onaj šokantni poraz u uzvratu četvrtfinala protiv Rome, pa rezimirao osvojenu titulu: "Mislim da je ovo prvenstvo posebno za svakoga od nas upravo zbog toga što nismo izgubili nijednu utakmicu. Imali smo teških trenutaka, ali smo ih uspjeli prebroditi bez poraza i to je nevjerovatno."

Ovo je katalonskoj momčadi sedmi naslov u posljednjih 10 godina, a odlaskom Inieste konačno i završava jedna velika era Barcelone.

"Stvarno je šteta što nas Iniesta napušta. Prethodno su nas napuštali najbolji igrači poput Xavija i Maschea (Javier Mascherano op.a.), a ove sezone je došao red na Andresa. Velika šteta za sve nas suigrače i za klub u cjelini. Zaslužio je otići ovako, s dvostrukom krunom iako smo svi htjeli da ode sa trostrukim naslovom", rekao je Messi s dozom žala za Ligom prvaka, ali potom i zaključio razgovor o Andresu: "Mislim da nas napušta na više nego dostojan način, što dvostruka kruna svakako jest i predstavlja zapravo sve što je Andres napravio i dao klubu i svima nama. Sretan sam zbog njega i želim mu sve najbolje."

Dodajmo da je Lionel Messi sada i glavni kandidat za Zlatnu kopačku jer ima jednak broj golova u svim takmičenjima ove sezone kao i Mohamed Salah (43), ali Egipćanin bi mogao biti suspendovan do kraja sezone u Premiershipu zbog pokušaja udaranja Martins-Indija na utakmici protiv Stokea.

Učitaj još novosti