30. 04. 2018 - 14:02
BIJESAN I LJUT NA BIVŠI KLUB Žestoko reagovao jer ga Barca...
907
Shares
BIJESAN I LJUT NA BIVŠI KLUB Žestoko reagovao jer ga Barca nije uvrstila na popis osvajača La Lige

GERARD DEULOFEU

BIJESAN I LJUT NA BIVŠI KLUB Žestoko reagovao jer ga Barca nije uvrstila na popis osvajača La Lige

30. 04. 2018 - 14:02
0
Shares

Barcelona je jučer svladala Deportivo La Corunu s 4:2 i tako stigla do 25. naslova prvaka Španije u historiji. Briljirao je Leo Messi s hat-trickom, čime je izbio na prvo mjesto u poretku za "Zlatnu kopačku" Evrope. Katalonci su dostojno proslavili naslov nakon godinu dana suše, a na svojim službenim kanalima objavili su popis igrača koji su se okitili novim naslovom prvaka Španije.

Ipak, među njima nije bilo četvorke koja je za Barcu igrala u jesenskom dijelu sezone – Javiera Mascherana, Arda Turana, Rafinhe i Gerarda Deulofeua. Podsjetimo, Mascherano je prodan u Kinu, Turan je otišao na posudbu u Bašakšehir, Rafinha u Inter, a Deulofeu u Watford. Upravo je potonji na taj potez reagovao i na svojem Instagram profilu je napisao: Trofej nije i moj?

 

CAMPEONES LA LIGA 1/2 ???? también es mía no.. ? ???? @fcbarcelona

A post shared by GERARD DEULOFEU (@gerardeulofeu) on

Od kada je Španac prešao u Watford startao je u prve četiri utakmice, zabio je gol i upisao asistenciju, ali zadobio je frakturu članka i do kraja sezone nije, niti bude odigrao niti jednu utakmicu. Preostali trojac koji je igrao za Barcu na jesen, a nije uvršten u popis osvajača, nije reagovao. 

Učitaj još novosti